Oliwki Nadziewane Anchois 3x120g - EL FARO
Oliwki Nadziewane Anchois 3x120g - EL FARO
Produkt niedostępny
Oliwki El faro anchovies - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Hiszpania | EL FARO |
woda, oliwki, pasta anchovy (sardele, alginian sodu), sól, glutaminian sodu, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
wartość energetyczna: 642 kJ/156 kcal
tłuszcz: 16 g
w tym kwasy nasycone: 3,5 g
węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: 0 g
błonnik: 3,1 g
białko: 1,3 g
sól: 2,7 g
Po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Oliwki El faro anchovies - Zastosowanie
Doskonałe jako dodatek do sałatek, pizzy czy makaronów a także samodzielnie jako przekąska.
Oliwki El faro anchovies - Opis produktu
- hiszpańskie oliwki nadziewane pastą anchovy
- obniżona zawartość soli
Oliwki to nieodłączny składnik diety śródziemnomorskiej i kuchni bałkańskiej. Są one prawdziwą skarbnicą cennych dla zdrowia kwasów tłuszczowych zmniejszających ryzyko chorób krążenia. W oliwkach znajdziemy także bogactwo witamin z grupy B a także witaminę C i E chroniące przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Stanowią one także bogate źródło niezbędnych do zachowania zdrowia składników mineralnych, tj. fosfor, potas, żelazo czy miedź.