bio chleb kiełtyka

Olej z krokosza barwierskiego surowiec kosmetyczny 100ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAMaroko
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

10,99 zł

RABAT - 3%

11,33 zł

-3

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Olej z krokosza jest otrzymywany z nasion krokosza barwierskiego. Zawiera wysoki poziom zdrowego kwasu oleinowego, a także kwas palmitynowy i arachinowy. Jest bogaty w witaminy A i E oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i kwas linolowy. Olej z krokosza jest używany jako olejek do ciała i dodatek do kosmetyków do skóry i włosów.

DZIAŁANIE SKŁADNIKÓW

  • Olej z krokosza jest źródłem kwasu linolowego. Kwas ten jest bardzo istotny dla skóry, ponieważ wpływa na utrzymanie jej właściwego nawilżenia. Dodatkowo pozytywnie oddziałuje na włosy, wzmacniając je i chroniąc przed wysuszeniem.
  • Olejek zawiera witaminę E, która zwalcza działanie wolnych rodników i spowalnia procesy starzenia się komórek widoczne zwłaszcza na skórze.
  • Olejek posiada właściwości zmiękczające, dlatego niektórzy stosują go na skórę po depilacji (chroni przed wrastaniem włosków).
  • Witamina A zawarta w olejku pomaga regulować wydzielanie sebum.

 

Stosowanie

Wykorzystanie oleju z krokosza w kosmetyce:

  • olejek do masażu
  • kosmetyk do depilacji
  • składnik kosmetyków przeciwtrądzikowych


Opinie o produkcie: Olej z krokosza barwierskiego surowiec kosmetyczny 100ml

I
Ika
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
24/11/15
Olej 1 klasy!
Review by Ika on 24 Nov 2015 review stating Olej 1 klasy!
Super produkt spożywczy i kosmetyczny polecam wszystkim. Nadaje się super do mieszanki oleji na omega. Polecam !


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również