bio chleb kiełtyka
Dzień darmowej dostawy

Olej arganowy surowiec kosmetyczny 50 ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAMaroko
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY100ml

11,99 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Olej arganowy rafinowany

Bogaty skład olejku gwarantuje jego działanie pielęgnacyjne. Olejek arganowy jest źródłem witaminy E, która stanowi silny antyoksydant, zapobiegający procesom starzenia się skóry. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku pomagają w uzupełnieniu niedoborów składników tłuszczowych w skórze. 

Olej arganowy powstaje z nasion drzewa arganowego, które naturalnie występuje jedynie na południu Maroka. Drzewo arganowe jest jednym z najstarszych drzew świata i odgrywa ważną rolę w zachowaniu ekologicznej równowagi na terenie swego występowania.

Olej arganowy, to jeden z najdroższych olejów na świecie, ponieważ proces jego pozyskiwania jest bardzo pracochłonny, a surowiec ma ograniczoną dostępność. Owoc arganowy ma wielkość małej śliwki, a wewnątrz posiada gorzką masę i ok. 3 ziaren orzecha. Produkcja oleju arganowego wykonywana jest metodami tradycyjnymi. 

Olej arganowy jest bardzo dobrze absorbowany przez skórę, szybko się wchłania i pomaga zyskać pożądaną elastyczność. Dlatego jest często wykorzystywany jako kosmetyk do masażu oraz składnik kosmetyków do skóry zniszczonej i z oznakami starzenia, a także kremów ochronnych do rąk, balsamów i przeciwzmarszczkowych kremów pod oczy.

 MEDYCYNA LUDOWA

Olej arganowy był znany już w czasach Fenicjan w Maroku. Przez tamtejszych mieszkańców do dziś jest wykorzystywany w walce z różnymi dolegliwościami. Stosuje się go zewnętrznie do pielęgnacji skóry oraz w przypadku zmian skórnych, takich jak trądzik, ospa wietrzna, egzema, oraz w celu złagodzenia zmian pooparzeniowych.

 CIEKAWOSTKA

W niektórych rejonach świata olej arganowy wykorzystywany jest do celów spożywczych. Podobno jego spożywanie usprawnia produkcję plemników, dlatego jest uznawany za doskonały afrodyzjak.


 

Stosowanie

Wykorzystanie oleju arganowego w kosmetyce

  • pielęgnacja skóry dojrzałej, z oznakami starzenia, podrażnionej i zniszczonej
  • polecany do skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień
  • do włosów rozdwajających się
  • pielęgnacja paznokci
  • stosowany do naskórka wymagającego odżywienia i odbudowy


Opinie o produkcie: Olej arganowy surowiec kosmetyczny 50 ml VIVIO

E
Elżbieta
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
02/08/17
OLEJ ARGANOWY SUROWIEC KOSMETYCZNY 50 ML
Review by Elżbieta on2 Aug 2017 review stating OLEJ ARGANOWY SUROWIEC KOSMETYCZNY 50 ML
Polecam, produkt świeży. Sklep super.
User avatar
Małgosia S.
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
27/10/16
Polecam
Review by Małgosia S. on 27 Oct 2016 review stating Polecam
Transakcja sprawna i szybka dostawa w paczkomacie .
P
Patrycja
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
24/10/16
Olej arganowy
Review by Patrycja on 24 Oct 2016 review stating Olej arganowy
Olej bardzo wydajny stosuje od tygodnia zamiast kremu skóra nawilżona, wchłania się dobrze.szybka wysyłka.Bardzo serdecznie polecam Tanio Szybko i zgodnie z opisem!!!
A
Aga
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
19/01/16
Olej
Review by Aga on 19 Jan 2016 review stating Olej
Wszystko zgodnie z opisem:) świetny produkt. Polecam. Szybka wysyłka, dobry kontakt.
A
ANETA
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
11/08/15
Olej arganowy
Review by ANETA on 11 Aug 2015 review stating Olej arganowy
Produkt wydajny ,skuteczny w połączeniu z kremami.Polecam warto