Olej ArganowyOpinie Cena Zastosowanie

Olej arganowy surowiec kosmetyczny 100 ml

Zobacz opinie

19,99 zł

36,90 zł

Ze zniżką: 17,99 zł

(dowiedz się więcej)

-46

  • Wybierz produkt najwyższej jakości
  • Możliwość zwrotu towaru aż do 30 dni
  • Fachowa obsługa i profesjonalna pomoc
Za zakup tego produktu otrzymasz:
1 PUNKTÓW w Programie Lojalnościowym

Transport: GRATIS
(przy zamówieniu powyżej 249zł)
Wysyłka do: 48 godzin
Formy dostawy:  sprawdź
Pozostałe gramatury:

Opis

Bogaty skład olejku gwarantuje jego działanie pielęgnacyjne. Olejek arganowy jest źródłem witaminy E, która stanowi silny antyoksydant, zapobiegający procesom starzenia się skóry. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku pomagają w uzupełnieniu niedoborów składników tłuszczowych w skórze. 

Olej arganowy powstaje z nasion drzewa arganowego, które naturalnie występuje jedynie na południu Maroka. Drzewo arganowe jest jednym z najstarszych drzew świata i odgrywa ważną rolę w zachowaniu ekologicznej równowagi na terenie swego występowania.
Olej arganowy, to jeden z najdroższych olejów na świecie, ponieważ proces jego pozyskiwania jest bardzo pracochłonny, a surowiec ma ograniczoną dostępność. Owoc arganowy ma wielkość małej śliwki, a wewnątrz posiada gorzką masę i ok. 3 ziaren orzecha. Produkcja oleju arganowego wykonywana jest metodami tradycyjnymi.

Olej arganowy pochodzi z pierwszego tłoczenia. Jest tłoczony na zimno.


 

Stosowanie

Wykorzystanie oleju arganowego w kosmetyce

- pielęgnacja skóry dojrzałej, z oznakami starzenia, podrażnionej i zniszczonej

- polecany do skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień

- do włosów rozdwajających się 

- pielęgnacja paznokci

- stosowany do naskórka wymagającego odżywienia i odbudowy

Sprawdź na blogu

Blog vivio


Opinie o produkcie: Olej arganowy surowiec kosmetyczny 100 ml


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również: