Olejek z drzewa herbacianego surowiec kosmetyczny 25ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAChiny
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY50ml100ml

10,28 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Olejek nierafinowany

Olejek z drzewa herbacianego posiada przyjemny, aromatyczny zapach. Otrzymywany jest z liści drzewa występującego w Australii. Nazwa olejku, jak i samego drzewa, z którego jest produkowany, nie ma nic wspólnego z herbatą. Roślina została nazwana drzewem herbacianym przez kapitana Cooka, który na wzór Aborygenów używał jej liści do parzenia napoju zastępującego herbatę.

Dobroczynne działanie liści drzewa herbacianego wykorzystywane było przez Aborygenów, którzy używali ich do dezynfekcji i leczenia ran. W dzisiejszych czasach drzewo to jest uprawiane na szeroką skalę ze względu na duże zainteresowanie olejkiem eterycznym pozyskiwanym z tego surowca, który zawiera ponad 90 związków aktywnych.

Olejek herbaciany otrzymuje się w procesie destylacji z parą wodną świeżych liści i gałązek drzewa herbacianego. Charakteryzuje go świeży, ziołowy zapach oraz bezbarwny lub jasnożółty kolor.

Kosmetyki, w których skład wchodzi olejek z drzewa herbacianego są zwykle przeznaczone dla skóry tłustej, ze skłonnościami do zmian trądzikowych i rozszerzającymi się porami. 

Stosowanie

Wykorzystanie olejku z drzewa herbacianego w kosmetyce

  • do produkcji kremów, emulsji do twarzy
  • składnik toników, maseczek
  • dodatek do szamponów do włosów


Opinie o produkcie: Olejek z drzewa herbacianego surowiec kosmetyczny 25ml VIVIO

A
Alicja
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
28/04/16
Alicja
Dobra cena. Używam jako środek aseptyczny. Polecam.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również