BIO Sok z aloesu

Olejek lawendowy esencja - 30ml

17,49 zł



Za zakup otrzymasz:1 PUNKTÓW w Programie Lojalnościowym

30 dni na zwrot
Darmowa dostawa od 249zł
Zapytaj o produkt

Opis

Olej nierafinowany

Lawenda rośnie w całej Europie, jednak najwyższej jakości gatunki tej rośliny pochodzą z basenu Morza Śródziemnego. Lawenda wąskolistna charakteryzuje się bardzo intensywnym, przyjemnym zapachem i niebiesko-fioletowymi kwiatami. Kwiaty lawendy posiadają nie tylko piękny zapach, ale i ogromną ilość cennych garbników. Lawenda, dzięki zawartości w swym składzie terpenów, może wpłynąć na strukturę warstwy naskórka. 

Olejek stanowi ciekawy dodatek do zabiegów aromaterapeutycznych. Można używać go do masażu relaksacyjnego, albo jako dodatku do kąpieli. Oddziałuje korzystnie na warstwę rogową naskórka powodując, że staje się ona bardziej przepuszczalna i lepiej wchłania składniki odżywcze innych kosmetyków.

Polecany jest w pielęgnacji problematycznej skóry, zwłaszcza tłustej oraz przetłuszczających się włosów. Pozytywnie wpływa także na skórę głowy.

Skład / Wartości odżywcze

Olej z kwiatów lawendy wąskolistnej - 100% naturalny (Lavandula ANgustfolia flower oil 100%)

Szczegóły produktu

KRAJ POCHODZENIA: Francja
WEGETARIAŃSKI:
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:

Stosowanie

Olej z kwiatów lawendy można stosować w przemyśle kosmetycznym. Bywa używany, jako dodatek do olejków, emulsji i kremów. Nadaje się również do stosowania w aromaterapii.

Wykorzystanie olejku lawendowego w kosmetyce

  • dodatek do kremów, balsamów
  • może być stosowany jako olejek do masażu (wymieszaj go z olejem bazowym)
  • kąpiel aromaterapeutyczna
  • kąpiel stóp

 Olej lawendowy powinien być przechowywany w oryginalnych ciemnych buteleczkach. Należy go przechowywać w miejscu ciemny i chłodnym, w temperaturze od 7*C do 25*C. Olej należy chronić przed wysokimi temperaturami, stałym dostępem powietrza i światła.

 


ZDROWE PRZEPISY




Opinie o produkcie: Olejek lawendowy esencja - 30ml

Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
super
uwielbiam lawendę, a ten olejek jest ok.
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
Olejek lawendowy
Bardzo przyjemny zapach. Używam do kąpieli. W chłodne wieczory wkropie do świeczki
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
Polecam
Używam olejku do prania i jestem z niego bardzo zadowolona - polecam.
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
Lawendowo mi :)
Cudowny zapach,doskonały. Uwielbiam. Polecam. Sklep super :)
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
olejek lawendowy
Polecam. Uwielbiam zapach lawendy.


Ostatnio przeglądane produkty


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również