info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Olejek eukaliptusowy esencja - 30ml - VIVIO

Olejek eukaliptusowy cena, olej eukaliptusowy opinie, właściwości

Olejek eukaliptusowy esencja - 30ml - VIVIO

17,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  duża dostępność

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

- skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
Chiny / IndieVIVIO2025-06-30

Eucalyptus Globulus leaf oil


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

- Zastosowanie

Olejek eukaliptusowy może być stosowany w przemyśle kosmetycznym, jako dodatek do emulsji czy olejków. Mmożna go używać również w aromaterapii.

  • masaż: najlepiej stosować go po rozcieńczeniu z olejem bazowym, np. z olejem kokosowym
  • kąpiel aromaterapeutyczna
  • pielęgnacja skóry
  • składnik domowej roboty kosmetyków

- Opis produktu

Olejek nierafinowany

Olejek eteryczny z eukaliptusa odznacza się silnym zapachem i wodno-oleistą konsystencją. Olej ten stanowi mocno skoncentrowany preparat. Olejek eukaliptusowy powstaje w procesie destylacji parą wodną gałązek i liści drzewa eukaliptusowego.

Australijscy Aborygeni od wieków zwalczali stany gorączkowe eukaliptusem, wierząc w jego cudowne właściwości. Liści eukaliptusowych używali natomiast na chorobowe zmiany skórne i przykładali na rany. W tradycyjnej chińskiej medycynie eukaliptus służył do nacierania stawów przy artretyźmie. Zawarte w nim olejki eteryczne wykazują właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

Stanowi częsty dodatek rozgrzewający do kremów. Zapewnia kompleksową, a jednocześnie delikatną pielęgnację. Można używać go w formie olejku do masażu, do kąpieli, jako dodatku do szamponów odświeżających i odżywiających skórę głowy, jako produkt służący do inhalacji górnych dróg oddechowych a także jako wcierkę i mgiełkę do skóry głowy. Znajduje swoje zastosowanie także jako produkt łagodzący ukąszenia owadów a także jako środek wykrztuśny i dezynfekujący.

 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Opinie klientów