



Wartości odżywcze
Składniki: ziarna kawy zielonej
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Zieloną kawę przed zaparzeniem należy zmielić. Ziarna przed zmieleniem zaleca się wstępnie rozdrobnić w moździerzu. Zaparzając zieloną kawę należy pamiętać o odpowiedniej temperaturze wody (optymalna temperatura to ok. 90 stopni), ponieważ zalanie jej wrzątkiem może pozbawić ją wszystkich prozdrowotnych właściwości.
Opis
Zielona kawa to niepalone ziarna kawowca, z którego pozyskuje się także tradycyjną kawę paloną. Posiada ona delikatną bladozieloną barwę. Wynika to z faktu, że po zebraniu nie zostaje ona poddana procesowi palenia. W jej składzie oprócz pobudzającej kofeiny znajdziemy także kwas chlorogenowy, któremu przypisuje się właściwości przyśpieszające spalanie tkanki tłuszczowej. Zielona kawa jest także bogatym źródłem cennych polifenoli, kwasu salicylowego a także wielu witamin i składników mineralnych. W jej składzie znajdziemy m.in. kwas foliowy, witaminę B1, B2, B12 a także wapń, potas, sód, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
PRODUCENT | VIVIO |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Indie |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |