Ocet z pigwowca 250ml - Bieszczadzka Spiżarnia
Ocet z pigwowca 250ml - Bieszczadzka Spiżarnia
Produkt niedostępny
Ocet z pigwowca 250ml - skład
Ocet z pigwowca – 100%.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Ocet z pigwowca 250ml - Zastosowanie
Ocet z pigwowca to wyjątkowy produkt o lekko kwaskowatym smaku, który doskonale łączy się z drobiem oraz rybami. Niemniej jednak, możemy zastosować go w naszej kuchni na wiele innych sposobów. Ocet z pigwowca doskonale uzupełni smak i aromat przyrządzanych przez nas sałatek na bazie świeżych warzyw. Ponadto, produkt ten idealnie sprawdzi się podczas przyrządzania marynaty do tofu, a także podczas marynowania imbiru. Ocet z pigwowca to równieżoryginalny dodatek do napojów oraz drinków, bez przeszkód może zastąpić nam kwaśną cytrynę. Co więcej, niniejszy produkt jest niezastąpiony podczas przyrządzania słodko-kwaśnych dań kuchni azjatyckiej.
Warunki przechowywania: Ocet z pigwowca należy przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w domowej spiżarni, szafce kuchennej lub w lodówce. Choć niewielu z nas zdaje sobie z tego sprawę, ocet nie posiada wyraźnego terminu zdatności do spożycia. Wręcz przeciwnie, czas leżakowania, podobnie jak w przypadku wina, wpływa na podniesienie jego walorów smakowych.
Ocet z pigwowca 250ml - Opis produktu
Ocet z pigwowca przygotowany przez markę Bieszczadzka Spiżarnia, to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników niebanalnych smaków. Przygotowany na bazie obfitujących w witaminy (w tym witaminę C oraz witaminy z grupy B) owoców pigwowca odznacza się niezrównanym smakiem i aromatem.
Ocet z pigwowca dostępny w naszym sklepie jest produktem w 100% naturalnym. Warto również wiedzieć, iż jest on wytwarzany zgodnie z wielopokoleniową tradycją, przy udziale naturalnej fermentacji. Co ważnie, ocet z pigwowca marki Bieszczadzka spiżarnia nie zawiera w swoim składzie wzmacniaczy smaków, konserwantów, ani barwników. Jego piękny słoneczno-żółty kolor to wyłącznie zasługa soczystych owoców pigwowca.