Niepieczona szarlotka z kruszonką
Puszysta, delikatna i wilgotna szarlotka. Cóż więcej oczekiwać od dobrego jabłecznika? ViVio poleca przepis, a większość produktów znajdziesz w naszym sklepie „Coś dla zdrowia”. Smacznego! 🙂
Składniki:
Spód:
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1 szklanka orzechów nerkowca
- ½ szklanki posiekanych suszonych daktyli
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka cynamonu
- ½ łyżeczki olej kokosowego Virgin
Nadzienie:
- 5 dużych jabłek
- sok z 1 cytryny
- ¼ szklanki suszonej żurawiny
- 2 łyżki cynamonu
- ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- ½ łyżeczki mielonego imbiru
- 2 łyżki miodu
Wierzch:
- ¼ szklanki orzechów laskowych
- ¼ szklanki orzechów nerkowca
- ¼ szklanki komosy ryżowej białej
- ¼ szklanki suszonej żurawiny
- szczypta soli himalajskiej
Wykonanie: