info@cosdlazdrowia.pl
+48 530 044 043, +48 537 801 951

Zastosowanie
Doskonałe jako dodatek do:
- sałatek
- kanapek
- twarożku
- jaj
- zup
Opis
Przygotowanie kiełków:
Bezpośrednie przed wyłożeniem nasion słonecznika na kiełkownicę należy usunąć łupiny nasienne, następnie obrane nasiona umieścić w naczyniu do odmoczenia. Po odmoczeniu nasiona intensywnie mieszamy, po czym wybieramy przezroczyste łupinki wypływające na powierzchnię wody. Po wyłożeniu nasion na kiełkownicę należy je przepłukiwać raz dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 3-4 dniach.
PRODUCENT | TORAF |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 199zł |
Kiełki, czyli bogactwo witamin i minerałów dla każdego!
Kiełki dostarczają naprawdę sporej dawki witamin, dlatego ich hodowanie po prostu się opłaca, a ich spożycie jest lepszym wyborem niż sięganie po sztuczne suplementy. Są bardzo tanim źródłem witamin, z którego można korzystać przez cały rok. W Chinach korzystano z kiełków od bardzo dawna, w Europie stały się popularne dużo później. Dziś cenione są zwłaszcza […]
czytaj więcej...