info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Bio Sok z kapusty kiszonej 500ml - BIO FOOD

Bio Sok z kapusty kiszonej 500ml BIO FOOD

Bio Sok z kapusty kiszonej 500ml - BIO FOOD

9,59 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Bio Sok z kapusty kiszonej bezglut. 500ml BIO FOOD - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PolskaBIO FOOD

SKŁAD: Kapusta kiszona*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

Wartości odżywcze w 100g

Wartość energetyczna: 67 kJ / 16 kcal

Tłuszcz: <0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g

Węglowodany: 2,9 g

w tym cukry: <0,5 g

Białko: 1,1 g

Sól: 1,1 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Bio Sok z kapusty kiszonej bezglut. 500ml BIO FOOD - Zastosowanie

W celach leczniczych można spożywać sok w ilości około 1-2 szklanek na dobę. Profilaktycznie wystarcza dawka wynosząca 1-2 łyżek dziennie. Można go pić w postaci surowej, jako napój. Ma dość specyficzny smak, ale łatwo można go polubić. Nie ma większego znaczenia, czy spożywany jest przed, w trakcie, czy po posiłku.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4ºC

Bio Sok z kapusty kiszonej bezglut. 500ml BIO FOOD - Opis produktu

Bio sok z kiszonej kapusty uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty oraz pasteryzację. Sok z kiszonej kapusty jest znany jako remedium na różne dolegliwości odkąd poznano sposoby na kiszenie kapusty i zaczęto je rozpowszechniać. Ten kwaśny napój powstały w wyniku fermentacji białej kapusty ma ciekawy, charakterystyczny smak i wspaniałe właściwości zdrowotne.

Swoje specyficzne właściwości sok z kiszonej kapusty uzyskuje poprzez fermentację białej kapusty z udziałem bakterii – między innymi szczepów Leuconostoci i Pediococcus, a także dodatek soli. Bakterie zawarte w soku z kiszonej kapusty mają właściwości dobroczynne – działają podobnie do naturalnych antybiotyków.. W skład soku z kapusty kiszonej wchodzą również fitoncydy o działaniu grzybo- i bakteriobójczym.

Wśród dobroczynnych składników soku z kiszonej kapusty należy wskazać przede wszystkim witaminy: B, C, E, P oraz beta-karoten i sole mineralne. Jeśli chodzi o kalorie, to taki sok nie zawiera ich prawie w ogóle – śmiało mogą go więc włączyć do diety osoby odchudzające się lub po prostu dbające o utrzymanie prawidłowej wagi. Jak wszystkie produkty fermentowane, sok z kapusty kiszonej zawiera mnóstwo probiotyków. Probiotyki to dobroczynne bakterie, które zasiedlają układ pokarmowy i dbają o jego prawidłową pracę.

Sok z kiszonej kapusty wykazuje szereg prozdrowotnych właściwości. Występujący potas sprawia, że działa moczopędnie i odkwaszająco. Wzmaga apetyt i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Szczególnie cenny jest dla osób borykających się z dolegliwościami jelitowymi, odchudzających się lub pragnących poprawić swoją niską odporność. Dodatkowo właściwości grzybobójcze soku sprawiają, że jest on dobrym remedium na grzybice różnych narządów.

 

Sok z kiszonej kapusty stosowany jest także do płukania gardła przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Zawarte w kiszonej kapuście składniki bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej.

Opinie klientów