Mung Dal 500g - TRS
Fasola żółta łuskana Mung Dal - skład
MARKA |
---|
TRS |
Skład:Żółta fasola Mung Dal(łuskana) – 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna –1452kJ/347kcal;
Woda – 9g;
Popiół – 3,3g;
Węglowodany ogółem–62,6g;
Sacharoza – 6,6g;
Białko –23,9g;
Cholesterol – 0g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Fasola żółta łuskana Mung Dal - Zastosowanie
Fasola żółta łuskana Mung Dal to niezastąpiony dodatek w naszej codziennej kuchni, który możemy spożywać zarówno w formie gotowanej, jak i surowej. Niniejszy produkt świetnie sprawdza się podczas przyrządzania sałatek, past kanapkowych, pasztetów wegańskich oraz zup. Stanowi także pełnowartościowy dodatek do kasz i makaronów. Fasola żółta Mung Dal nie wymaga płukania przed przyrządzaniem. Dzięki temu, że jest miękka, gotuje się w zaledwie 5-7 minut. Tak przygotowaną fasolę warto dodać do pikantnego curry.
Warunki przechowywania:Fasolę żółtą łuskaną Mung Dal należy przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu, na przykład w domowej spiżarni lub w szafce kuchennej. Jeśli chcesz chronić niniejszy produkt przed szkodliwym wpływem moli spożywczych, przechowuj go w szczelnie zamykanym pojemniku.
Fasola żółta łuskana Mung Dal - Opis produktu
Fasola żółta Mung Dal to coś znacznie więcej niż niezbędny składnik podczas przyrządzania aromatycznego curry. Niniejszy produkt stanowi bowiem wartościowe źródło cennych składników odżywczych. Oprócz białka roślinnego(niezwykle cennego w diecie wegańskiej i wegetariańskiej) znajdziemy w niej bowiem szereg niezastąpionych witamin i minerałów, takich jak witamina A, witaminy z grupy B, witamina C oraz witamina E – uznawana za źródło młodości.
Fasola żółta łuskana Mung Dal to produkt najwyższej jakości, który na stałe powinien zagościć w naszej kuchni. Niezależne badania naukowe dowodzą, iż wprowadzenie nasion roślin strączkowych do zrównoważonej diety, w połączeniu z aktywnym stylem życia, przyczynia się do zmniejszenia ryzyka rozwoju chorób w obrębie układu sercowo-naczyniowego, a także chorób wątroby.