Fasola Żółta Mung Dal 1 kg - TRS
Fasola Żółta Mung Dal 1 kg - TRS
Produkt niedostępny
Fasola Żółta Mung Dal 1000g - skład
MARKA |
---|
TRS |
Skład:Żółta fasola mung (łuskana) – 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna –1452kJ/347kcal;
Woda – 9g;
Węglowodany –46,3g;
Białko –23,9g;
Sacharoza–4,5g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Fasola Żółta Mung Dal 1000g - Zastosowanie
Fasola żółta mung to niezastąpiony składnik podczas przyrządzania aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Niemniej jednak, można ją wykorzystać w naszej kuchni także na wiele innych sposobów. Co ciekawe, fasolę żółtą mung możemy spożywać zarówno w postaci gotowanej, jak i na surowo. Produkt ten stanowi doskonały dodatek do sałatek, kotletów jarskich, a także aromatycznych zup. Bez przeszkód można również wykorzystać ją podczas przygotowywania pełnowartościowych past kanapkowych.
Warunki przechowywania:Fasolę żółtą Mung Dal należy przechowywać w chłodnych i suchym miejscu, które jest wole od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Niniejszy produkt warto chronić przed molami spożywczymi, poprzez przechowywanie go w pojemniku ze szczelnie zamykaną pokrywką.
Fasola Żółta Mung Dal 1000g - Opis produktu
Fasola żółta Mung Dal należy do rodziny nasion roślin strączkowych. Zgodnie z aktualnymi zaleceniami ekspertów, to właśnie one częściowo powinny zastępować nam mięso (zwłaszcza czerwone), które może być źródłem licznych chorób cywilizacyjnych. Fasola mung jest doskonałym źródłem białka, a także cennych witamin i minerałów, wśród których na szczególną uwagę zasługują witaminy z grupy B wpływające na prawidłową czynność układu nerwowego.
Fasola żółta mung jest zalecana nie tylko w diecie wegańskiej. Warto ją wprowadzić do zrównoważonej diety każdego z nas. Niniejszy produkt odznacza się neutralnym, lekko słodkawym smakiem. Dlatego też, świetnie sprawdzi się podczas przyrządzania licznych dań.