
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Zastosowanie
Są doskonałym dodatkiem do potraw gotowych - sałatek, kanapek, makaronów, oraz jako dodatek do wypieku chleba. Ze względu na swój neutralny smak polecane są również najmłodszym.
Aby wyhodować kiełki w kiełkownicy postępuj zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia. Jeśli używasz szklanego słoika, przepłucz nasiona, następnie wsyp do wcześniej wyparzonego słoika i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, następnie zlać wodę, a słoik nakryć gazą i postawić w ciepłym miejscu (18-22℃). Kiełki płukać 2 razy dziennie. Kiełki gotowe są do spożycia przy długości 1-2cm po 4-6 dniach.
Opis
Kiełki roślin cieszą się stale rosnącą popularnością przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Stanowią one bowiem prawdziwą skarbnicę cennych witamin, przeciwutleniaczy, kwasów tłuszczowych oraz makro- i mikroelementów niezbędnych do codziennej, prawidłowej pracy całego organizmu. W cyklu życiowym roślin kiełki reprezentują moment największej żywotności, podczas kiełkowania zawartość witamin i enzymów gwałtownie wzrasta. Spożywając kiełki regularnie, można doświadczyć tej witalności. Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy lub szklanego słoika i gazy.
Kiełki młodego jęczmienia są witaminową bombą. Zawierają dużą ilość kwasu foliowego (wit. B9), witaminy C i B12. B12 jest witaminą, która niezwykle rzadko występuje w pokarmach pochodzenia roślinnego. Nasiona są bogate również w potas, magnez i łatwo przyswajalne żelazo. Składniki te doskonale wpływają na układ nerwowy. Polecane szczególnie osobom pracującym umysłowo, kobietom w ciąży i osobom chcącym oczyścić swój organizm z toksyn. Dzięki dużej zawartości chlorofilu, kiełki odkwaszają organizm oraz wspierają jego gospodarkę kwasowo-zasadową. Są również źródłem błonnika i antyoksydantów.
PRODUCENT | TORAF |
---|---|
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Oczyszczanie organizmu – dieta i domowe sposoby na wzmocnienie organizmu
Nasz organizm stale musi radzić sobie z wieloma przeszkodami i wyzwaniami. Wiąże się to z różnymi czynnikami, takimi jak dieta, stres, brak snu, a nawet zanieczyszczenia powietrza. Biorąc pod uwagę tak wiele obciążeń, nic dziwnego, że czasami czujemy się ociężali i przytłoczeni. Odbija się to zarówno na naszym zdrowiu psychicznym, jak i fizycznym. Czy istnieją […]
czytaj więcej...