MK Seed Mix 680g MK Nutrition
MK Seed Mix 680g MK Nutrition
Produkt niedostępny
Mieszanka chlebowa Seed Mix - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | - brak - |
Składniki: ziarna łuskane (siemię lniane złote, sezam biały, dynia, słonecznik), łuska babki jajowatej, białko jaja kurzego, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy; sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki:
- Wartość energetyczna: 1958 kJ / 474 kcal
- Tłuszcz: 35g
- – w tym tłuszcze nasycone: 5,3g
- Węglowodany: 0,8g
- – w tym cukry: 0,6g
- Białko: 27g
- Sól: 4,0g
- Błonnik: 27g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Mieszanka chlebowa Seed Mix - Zastosowanie
Do wypieku pieczywa niezbędna będzie foremka, najlepiej „keksówka” o wymiarach 25x11x7cm lub innych bardzo zbliżonych wyłożona pergaminem.
Upieczony chlebek przechowywany w suchym i przewiewnym miejscu może stać nawet tydzień, a w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nawet dłużej. Polecany dla osób, które będąc na dietach poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Mieszanka chlebowa Seed Mix - Opis produktu
Mieszanka chlebowa SEED MIX wraz z opisem przygotowania (recepturę dołączoną do opakowania), do przygotowania 2 bochenków chleba o masie około 620g każdy.
MK SEED MIX to tylko 0,8g WĘGLOWODANÓW w 100g SUCHEJ MIESZANKI i 0,4g w 100g GOTOWEGO CHLEBA. Z mieszanki można samodzielnie upiec w domu chleb, który ma BARDZO niską zawartość węglowodanów oraz wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz białka. W smaku i konsystencji idealnie imituje klasyczne ciemne ziarniste pieczywo.
- Mieszanka na 2 duże bochenki chleba;
- Idealny dla diabetyków, insulinoopornych, osób na dietach niskowęglowodanowych, w tym KETO;
- Gotowy w 1 godzinę i 10 minut – potrzebna tylko woda;
- Gotowy chlebek można mrozić.