info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Chleb Keto - MK Gold Bread Mix 600g MK Nutrition

Chleb keto - MK Gold Bread Mix 600g MK Nutrition

Chleb Keto - MK Gold Bread Mix 600g MK Nutrition

23,09 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 2 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 186 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Mieszanka chlebowa Gold Bread - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
Polska- brak -2025-02-20

Składniki: białko pszenne, siemię lniane złote, błonnik owsiany, sól.

 

Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki:

Wartość energetyczna: 1614 kJ / 386 kcal

Tłuszcz: 13g

– w tym tłuszcze nasycone: 1,5g

Węglowodany: 5,1g

– w tym cukry: 1,0g

Białko: 53g

Sól: 1,7g

Błonnik: 19g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Mieszanka chlebowa Gold Bread - Zastosowanie

Producent zaleca pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem lub w foremce o zbliżonym kształcie. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni.

 

Przechowywany w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nie traci na walorach smakowych czy konsystencji tzn. nie robi się twardy i nie obsycha. Polecany dla osób, które poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa oraz tych, które są na diecie o niskiej ilości węglowodanów, diecie wysokobiałkowej, ketogenicznej czy diabetyków.

 

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Mieszankę należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Mieszanka chlebowa Gold Bread - Opis produktu

Mieszanka chlebowa GOLDEN BREAD wraz z opisem przygotowania (recepturę dołączoną do opakowania), do przygotowania 3 bochenków chleba o masie około 400-420g każdy.

 

Z mieszanki można samodzielnie upiec w domu chleb, który ma niską zawartość węglowodanów oraz wysoką ilość białka, a w smaku i konsystencji nie odbiega od standardowego pieczywa pszenno-żytniego. Upieczony z niej chleb pachnie i smakuje jak klasyczne pieczywo.

 

Producent zaleca pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem lub w foremce o zbliżonym kształcie. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni! Mieszankę należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

 

Przechowywany w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nie traci na walorach smakowych czy konsystencji tzn. nie robi się twardy i nie obsycha. Polecany dla osób, które poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa oraz tych, które są na diecie o niskiej ilości węglowodanów, diecie wysokobiałkowej, ketogenicznej czy diabetyków.

 

Można z niej przygotować:

  • chleb o różnych kształtach tj. bułeczki, bagietki, paluchy, bułkę do kebaba;
  • ciasto do pizzy i inne wypieki drożdżowe;
  • gofry;
  • naleśniki;
  • ciasto do pierogów;
  • kopytka;
  • Świetnie nada się również jako panierka do „schabowych”.

 

Rekomendujemy pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni! 



 

Opinie klientów