Chleb Keto - MK Gold Bread Mix 600g MK Nutrition
Chleb Keto - MK Gold Bread Mix 600g MK Nutrition
Produkt niedostępny
Mieszanka chlebowa Gold Bread - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | - brak - |
Składniki: białko pszenne, siemię lniane złote, błonnik owsiany, sól.
Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki:
Wartość energetyczna: 1614 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 13g
– w tym tłuszcze nasycone: 1,5g
Węglowodany: 5,1g
– w tym cukry: 1,0g
Białko: 53g
Sól: 1,7g
Błonnik: 19g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Mieszanka chlebowa Gold Bread - Zastosowanie
Producent zaleca pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem lub w foremce o zbliżonym kształcie. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni.
Przechowywany w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nie traci na walorach smakowych czy konsystencji tzn. nie robi się twardy i nie obsycha. Polecany dla osób, które poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa oraz tych, które są na diecie o niskiej ilości węglowodanów, diecie wysokobiałkowej, ketogenicznej czy diabetyków.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Mieszankę należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Mieszanka chlebowa Gold Bread - Opis produktu
Mieszanka chlebowa GOLDEN BREAD wraz z opisem przygotowania (recepturę dołączoną do opakowania), do przygotowania 3 bochenków chleba o masie około 400-420g każdy.
Z mieszanki można samodzielnie upiec w domu chleb, który ma niską zawartość węglowodanów oraz wysoką ilość białka, a w smaku i konsystencji nie odbiega od standardowego pieczywa pszenno-żytniego. Upieczony z niej chleb pachnie i smakuje jak klasyczne pieczywo.
Producent zaleca pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem lub w foremce o zbliżonym kształcie. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni! Mieszankę należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przechowywany w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nie traci na walorach smakowych czy konsystencji tzn. nie robi się twardy i nie obsycha. Polecany dla osób, które poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa oraz tych, które są na diecie o niskiej ilości węglowodanów, diecie wysokobiałkowej, ketogenicznej czy diabetyków.
Można z niej przygotować:
- chleb o różnych kształtach tj. bułeczki, bagietki, paluchy, bułkę do kebaba;
- ciasto do pizzy i inne wypieki drożdżowe;
- gofry;
- naleśniki;
- ciasto do pierogów;
- kopytka;
- Świetnie nada się również jako panierka do „schabowych”.
Rekomendujemy pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni!