Polisol klasyczny - VIVIO
Polisol klasyczny - VIVIO
Produkt niedostępny
POLISOL - skład
MARKA |
---|
VIVIO |
Składniki: ekstrakty ze słodów: pszennego, jęczmiennego, owsianego, kukurydzianego, woda. Bez dodatku cukru.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
POLISOL - Zastosowanie
POLISOL to słód zbożowy, wyprodukowany z kiełków jęczmienia, owsa, pszenicy i kukurydzy.
Polisol to produkt naturalny, zawierający witaminy i minerały znajdujące się w kiełkujących zbożach. Połączenie różnych typów słodu tworzy bardzo odżywczą kompozycję.
Polisol jest naturalnym produktem powstającym z kiełkującego ziarna zbóż pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy. Dostarcza więc samych naturalnych witamin i minerałów, aminokwasów oraz mikroelementów, a co za tym idzie wpływa korzystnie na różne funkcje ludzkiego organizmu.
Komórki kiełkującego ziarna są bogate w tzw. pierwiastki biogenne. Wiele ze składników Polisolu posiada także działanie antyoksydacyjne. Produkt zawiera m.in: witaminy C, B1, B2, B6, PP, E, kwas pantotenowy, biotynę, aminokwasy (w tym 8 niezbędnych) i minerały takie jak: Ca, Mg, P, K, Na, Zn, Fe, Cu.
W procesie kiełkowania zboża gromadzą wszystkie niezbędne dla siebie składniki odżywcze. W tym czasie zawartość witamin w ziarnach może zwiększyć się nawet pięciokrotnie!
W czasie produkcji kiełkujące ziarna jęczmienia, pszenicy, kukurydzy i owsa kruszy się, miesza się z wodą i poddaje obróbce cieplnej w temperaturze nie przekraczającej 60-70°C, dzięki czemu nie dochodzi do zniszczenie cennych witamin.
Spożywanie:
1 łyżka 30 min przed posiłkiem dla dorosłych.
1 łyżeczka 30 min. przed posiłkiem dla dzieci powyżej 3. roku życia.
Stosować 2- 3 razy dziennie.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty, zawierające alergeny. Zawiera gluten. Masa netto: 250 ml