Polisol kasyczny

Polisol klasyczny - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

18,99 zł

30 dni na zwrot

Skład / Wartości odżywcze

Składniki: ekstrakty ze słodów: pszennego, jęczmiennego, owsianego, kukurydzianego, woda. Bez dodatku cukru.

Stosowanie

POLISOL to słód zbożowy, wyprodukowany z kiełków jęczmienia, owsa, pszenicy i kukurydzy.

Polisol to produkt naturalny, zawierający witaminy i minerały znajdujące się w kiełkujących zbożach. Połączenie różnych typów słodu tworzy bardzo odżywczą kompozycję.

Polisol jest naturalnym produktem powstającym z kiełkującego ziarna zbóż pszenicy, jęczmienia, owsa i kukurydzy. Dostarcza więc samych naturalnych witamin i minerałów, aminokwasów oraz mikroelementów, a co za tym idzie wpływa korzystnie na różne funkcje ludzkiego organizmu.

Komórki kiełkującego ziarna są bogate w tzw. pierwiastki biogenne. Wiele ze składników Polisolu posiada także działanie antyoksydacyjne. Produkt zawiera m.in: witaminy C, B1, B2, B6, PP, E, kwas pantotenowy, biotynę, aminokwasy (w tym 8 niezbędnych) i minerały takie jak: Ca, Mg, P, K, Na, Zn, Fe, Cu.

W procesie kiełkowania zboża gromadzą wszystkie niezbędne dla siebie składniki odżywcze. W tym czasie zawartość witamin w ziarnach może zwiększyć się nawet pięciokrotnie!

W czasie produkcji kiełkujące ziarna jęczmienia, pszenicy, kukurydzy i owsa kruszy się, miesza się z wodą i poddaje obróbce cieplnej w temperaturze nie przekraczającej 60-70°C, dzięki czemu nie dochodzi do zniszczenie cennych witamin.

Spożywanie:

1 łyżka 30 min przed posiłkiem dla dorosłych.

1 łyżeczka 30 min. przed posiłkiem dla dzieci powyżej 3. roku życia.

Stosować 2- 3 razy dziennie.

 

Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty, zawierające alergeny. Zawiera gluten. Masa netto: 250 ml 


Opinie o produkcie: Polisol klasyczny