Miód ze spiruliną 430g P. Sadowskich - Pasieki Sadowskich
Miód ze spiruliną 430g P. Sadowskich - Pasieki Sadowskich
Produkt niedostępny
Miód ze spiruliną 430g P. Sadowskich - skład
MARKA |
---|
Pasieki Sadowskich |
SKŁAD: naturalny miód wielokwiatowy - 99,6%, niebieska spirulina - 0,4%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Miód ze spiruliną 430g P. Sadowskich - Zastosowanie
Miód ze spiruliną świetnie pasuje do kanapek, owsianek, gofrów, koktajli i lodów. Doskonale smakuje również na ciepłym toście jak i na innych rodzajach pieczywa. Dodany do lemoniady barwi ją na niebiesko. Spożywaj produkt na surowo lub dodaj do ciepłych napojów, ale pamiętaj temperatura napoju nie powinna wynosić więcej niż około 40 stopni celsjusza.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. Oczywiście, jeśli w domu jest ciepło to można trzymać miód w lodówce. Niskie temperatury nie wpływają na właściwości miodu, tylko wysokie są niebezpieczne.
Miód ze spiruliną 430g P. Sadowskich - Opis produktu
Ciemnoniebieski miód wielokwiatowy zachwyci każdego, nie tylko dzieci! Skąd ten intensywny niebieski kolor miodu z Pasieki Sadowskich? Do 100% prawdziwego miodu wielokwiatowego dodano szczyptę niebieskich alg morskich - spiruliny. Otrzymany produkt to moc miodu wielokwiatowego z dodatkiem szczypty (0.4%) niebieskiej spiruliny.
Spirulina nie zmienia smaku miodu, za to świetnie zabarwia jedzenie. Miód ze spiruliną wciąż pozostaje pysznie słodki, a jego niezwykły kolor cieszy oko i zachęca do kulinarnych zabaw. Wystarczy dodać go do wody, aby stworzyć niebieską lemoniadę. W owsiankach, jaglankach, na gofrach i tostach sprawdza się jako efektowny dodatek. Oczywiście na zdrowie, bo miód wielokwiatowy, spożywany regularnie, wspomaga odporność i pomaga szczególnie w alergicznych schorzeniach górnych dróg oddechowych.
Spożywaj produkt na surowo lub dodaj do ciepłych napojów, ale pamiętaj temperatura napoju nie powinna wynosić więcej niż około 40 stopni celsjusza.
Właściwości miodu ze spiruliną:
- bazę miodu stanowi prawdziwy miód wielokwiatowy, który jest znany ze swoich antyalergicznych właściwości
- miód wielokwiatowy jest szczególnie polecany w chorobach alergicznych górnych dróg oddechowych
- wspomaga organizm przy astmie oskrzelowej atopowej (alergennej) lub katarze siennym
- spożywany regularnie wspomaga system odpornościowy i poprawia jego wydolność
- zawiera naturalne, łatwo przyswajalne cukry proste (glukozę i fruktozę), które są cennym źródłem energii i pomagają w pracy mięśnia sercowego
- ma bajeczny, niebieski kolor, którym barwi jedzenie! Zdobył serca dorosłych i dzieci