info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Miód spadziowy z polskich pasiek 220g
Miód spadziowy z polskich pasiek 220g

Miód spadziowy z polskich pasiek 220g - BELLIS PHARMA

14,99 zł

Produkt niedostępny

POZOSTAŁE GRAMATURY:

- Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna-1352kJ/314kcal, tłuszcz-0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone-0 g,węglowodany-78 g, w tym cukry 73 g, białko-<0,5 g, sól-0 g

Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym, nie stanowi wady produktu. 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


- Zastosowanie

Miód spadziowy może być wykorzystywany jako alternatywa dla cukru. Ze względu na swój przyjemny żywiczny smak świetnie sprawdza się jako dodatek do herbaty, owsianek, koktajli lub deserów.


- Opis produktu

Miód spadziowy posiada charakterystyczny smak, a jego kolor jest uzależniony od rodzaju drzewa z jakiego pochodzi spadź użyta do jego produkcji. Miód ze spadzi iglastej posiada głęboką, brązową barwę i przyjemny zapach. Jest bogatym źródłem flawonoidów pozytywnie wpływających na serce i pracę układu krwionośnego. W swoim składzie zawiera także liczne witaminy i składniki mineralne oraz substancje o działaniu antyseptycznym, przeciwzapalnym i wykrztuśnym. Z tego względu jest szczególnie polecany we wspomaganiu leczenia infekcji górnych i dolnych dróg oddechowych.

PRODUCENTBELLIS PHARMA
KRAJ POCHODZENIAPolska
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY1kg

ŚWIĄTECZNY IMBIROWY NAPÓJ ROZGRZEWAJĄCY
PRZEPIS

ŚWIĄTECZNY IMBIROWY NAPÓJ ROZGRZEWAJĄCY

Składniki:

- 5 cm korzenia imbiru;
- 1 laska cynamonu;
- 1 cytryna;
- kilka ziaren kardamonu;
- 1 gwiazdka anyżu;
- 2 duże łyżki miodu.

Wykonanie: 

Posiekaj drobno korzeń imbiru, a następnie ułóż go na dnie dzbanka o pojemności 1,5 litra;

Cytrynę dokładnie umyj i pokrój w plastry, a następnie włóż do dzbanka;

Wszystkie przyprawy (cynamon, anyż oraz kardamon) dodaj do dzbanka i zalej całość około 1,2 litra wrzącej wody;

Po odczekaniu kilku minut, dodaj do napoju 2 łyżki miodu i dokładnie wymieszaj całość.

WEGE MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE
PRZEPIS

WEGE MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE

Składniki na ciasto:

  • 150 gramów bezglutenowej mąki owsianej;
  • 150 gramów mąki ryżowej;
  • Około 50 gramów mąki ziemniaczanej;
  • Pół łyżeczki sody oczyszczonej;
  • Około 100 mililitrów oleju pochodzenia roślinnego (np. oleju kokosowego);
  • 100 mililitrów syropu z agawy lub syropu klonowego.

Składniki na masę makową:

  • Około 500 gramów suchego, zmielonego maku;
  • 150 gramów posiekanej mieszanki studenckiej, lub innych bakalii;
  • Garści posiekanych orzechów włoskich;
  • Około 350 mililitrów wybranego mleka roślinnego (np. mleka sojowego lub kokosowego);
  • Skórki startej z jednej pomarańczy;
  • Około 200 mililitrów miodu spadziowego lub syropu z agawy;
  • Dwóch łyżeczek ekstraktu waniliowego.

Wykonanie:

Przygotuj blaszkę o wymiarach 20 na 30 cm i wyłóż ją specjalnym papierem do pieczenia;

Wszystkie składniki niezbędne do wyrobu ciasta wymieszaj w wysokiej misce, a następnie urabiaj ręcznie, aż do momentu, w którym uzyskasz jednolitą masę;

Połowę uzyskanego ciasta wyłóż na blaszce i dokładnie rozgnieć, na przykład przy pomocy szklanki. Następnie nakłuj ciasto widelcem i włóż na około 10-12 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC;

Teraz, wymienione wyżej produkty niezbędne do wyrobu masy makowej wymieszaj w misce. Kiedy wszystkie składniki połączą się, ułóż je na upieczonym cieście;

Pokryj masę makową kawałkami pozostałego ciasta;

Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC i piecz je przez około 25-30 minut.

Pożywna owsianka z dodatkiem miodu spadziowego
PRZEPIS

Pożywna owsianka z dodatkiem miodu spadziowego

Składniki:

- 5 łyżek naturalnych płatków owsianych;
- 200 ml ciepłego mleka sojowego;
- 1 łyżeczka miodu spadziowego;
- 1 łyżka posiekanych rodzynek;
- 1 pokruszony orzech włoski;
- Szczypta cynamonu;
- 1 gruszka.

Sposób przygotowania:

Zalej płatki owsiane ciepłym mlekiem i odczekaj około 5 minut;
Do miękkiej owsianki dodaj: miód, cynamon oraz posiekane rodzynki. Całość delikatnie wymieszaj i odczekaj krótką chwilę;
Gruszkę dokładnie umyj, pokrój w kostkę, a następnie ułóż na owsiance;
Gotowe danie posyp pokruszonym orzechem włoskim i gotowe.