dzień Babci
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie

Bulion wołowy 50g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

2,69 zł

RABAT - 8%

2,91 zł

-8

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Bulion wołowy Wartości odżywcze

Składniki: Sól, cukier, maltodekstryna, tłuszcz wołowy, skrobia ziemniaczana, por, cebula, lubczyk, pasternak, marchew, pietruszka, kwasek cytrynowy, kurkuma, seler (gdzie słowo seler prosze pogrub lub podkreśl bo to alergen jest), oleorezyna kurkumy – barwnik naturalny,


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Bulion wołowy Zastosowanie

Bulion wołowy w proszku jest dodatkiem do zup i zastępuje zwykły bulion, którego przygotowanie wymaga czasu. Bulion zastępuje też, zdecydowanie droższe, kostki bulionowe.

Bulion wołowy to kompozycja warzyw i mięsa w najbardziej skoncentrowanej postaci, która po rozpuszczeniu w wodzie będzie świetną bazą esencjonalnej zupy.


Bulion wołowy Opis

Bulion wołowy to mieszanka przyprawowa, powstała na bazie warzyw i tłuszczu wołowego. W jej skład wchodzą: cebula, marchew, pasternak, natka pietruszki, seler, por, kwasek cytrynowy, sól, cukier, skrobia ziemniaczana i tłuszcz wołowy.

bulion wołowy


Bulion wołowy przepisy / Bulion wołowy zastosowanie

Jagnięcina po indyjsku

Jagnięcina po indyjsku

Składniki:

Wykonanie:

Pomidory spaż, obierz ze skórki i zmiksuj w blenderze. Mięso pokrój w drobną kostkę. Posiekaj drobniutko cebulę, dodaj do niej imbir i chilli. Wszystko razem rozetrzyj w miseczce lub moździerzu. 
W naczyniu zwanym gok rozgrzej olej. Dorzuć cynamon, goździki, ziarna kopru włoskiego, kozieradkę i kardamon. Chwilę podsmaż i na końcu dodaj curry. Zamieszaj i podsmaż jeszcze chwilkę na mniejszym ogniu. Dodaj roztartą cebulę z przyprawami i smaż kolejną minutę. Dodaj zmiksowane pomidory i bulion wołowy. Kiedy zacznie się gotować dodaj mleczko kokosowe. 
Do gotującego się sosu dodaj pokrojone mięso i zamieszaj. Całośc duś pod przykryciem ok 40 min, do czasu aż mięso będzie miękkie. Sos powinien być gęsty, ale gdyby zbyt odparował, a mięso wciąż nie było miękkie - dolej odrobinę wody i jeszcze chwilę duś pod przykryciem.
Jagnięcinę w sosie - podawaj posypaną natką kolendry lub pietruszki. Jako dodatek zaserwuj biały ryż lub chlebek pita.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Bulion wołowy Opinie o produkcie: Bulion wołowy 50g VIVIO


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA – jak zrobić?
SPRAWDŹ PRZEPIS na kostkę, która wystarczy aż na 36 litrów bulionu!

Wiele osób podczas gotowania używa gotowych kostek rosołowych, bo nie wyobraża sobie, że mogłoby być inaczej. Ty też jesteś w tej grupie? Jeśli tak to musisz wiedzieć, że gotowa kostka rosołowa, kupiona w sklepie składa się przede wszystkim z: soli, wzmacniaczy smaku, glutaminianu monosodowego i tłuszczów utwardzonych. A to nie ma nic wspólnego ze zdrowiem. […]

czytaj więcej...