info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Mieszanka pikantna na kiełki 20g - TORAF

Mieszanka pikantna na kiełki 20g TORAF

Mieszanka pikantna na kiełki 20g - TORAF

3,99 zł
Cena za 1KG / 1L: 199,50 zł
  dostępne: 52 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni

NASIONA NA KIEŁKI PIKANTNA MIESZANKA - skład

MARKADATA WAŻNOŚCI
TORAF 2029-08-31

fasola Mung 40%, rzodkiew 10%, rzodkiewka 10%, gorczyca 10%, soczewica jasna 10%, soczewica zielona 10%, soczewica czerwona 10%


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

NASIONA NA KIEŁKI PIKANTNA MIESZANKA - Zastosowanie

Kiełki "Pikantna mieszanka" świetnie sprawdzają się jako składnik surówek i sałatek. Można również stosować je jako dodatek do kanapek, makaronów, serów, sosów oraz jako dodatek do zup.

 

Aby wyhodować kiełki w kiełkownicy postępuj zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia. Jeśli używasz szklanego słoika, przepłucz nasiona, następnie wsyp do wcześniej wyparzonego słoika i zalej przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez 10-12 godzin, następnie zlać wodę, a słoik nakryć gazą i postawić w ciepłym miejscu (18-22℃). Kiełki płukać 2-3 razy dziennie. Kiełki gotowe są do spożycia przy długości 1-2cm po 4-7 dniach.

NASIONA NA KIEŁKI PIKANTNA MIESZANKA - Opis produktu

Kiełki roślin cieszą się stale rosnącą popularnością przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Stanowią one bowiem prawdziwą skarbnicę cennych witamin, przeciwutleniaczy, kwasów tłuszczowych oraz makro- i mikroelementów niezbędnych do codziennej, prawidłowej pracy całego organizmu. W cyklu życiowym roślin kiełki reprezentują moment największej żywotności, podczas kiełkowania zawartość witamin i enzymów gwałtownie wzrasta. Spożywając kiełki regularnie, można doświadczyć tej witalności. Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy lub szklanego słoika i gazy.

 

Mieszanka ziaren na kiełki, po wykiełkowaniu o dość intensywnym, lekko pikantnym smaku, jest bogata w witaminy, minerały, zawiera cenny błonnik oraz różne aminokwasy. Regularne spożycie kiełków obniża ilość LDL ("złego cholesterolu), reguluje procesy trawienne oraz odżywia organizm w cenne wartości odżywcze.

Opinie klientów