
Wartości odżywcze
fasola Mung 40%, rzodkiew 10%, rzodkiewka 10%, gorczyca 10%, soczewica jasna 10%, soczewica zielona 10%, soczewica czerwona 10%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Zastosowanie
Kiełki "Pikantna mieszanka" świetnie sprawdzają się jako składnik surówek i sałatek. Można również stosować je jako dodatek do kanapek, makaronów, serów, sosów oraz jako dodatek do zup.
Aby wyhodować kiełki w kiełkownicy postępuj zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia. Jeśli używasz szklanego słoika, przepłucz nasiona, następnie wsyp do wcześniej wyparzonego słoika i zalej przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez 10-12 godzin, następnie zlać wodę, a słoik nakryć gazą i postawić w ciepłym miejscu (18-22℃). Kiełki płukać 2-3 razy dziennie. Kiełki gotowe są do spożycia przy długości 1-2cm po 4-7 dniach.
Opis
Kiełki roślin cieszą się stale rosnącą popularnością przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Stanowią one bowiem prawdziwą skarbnicę cennych witamin, przeciwutleniaczy, kwasów tłuszczowych oraz makro- i mikroelementów niezbędnych do codziennej, prawidłowej pracy całego organizmu. W cyklu życiowym roślin kiełki reprezentują moment największej żywotności, podczas kiełkowania zawartość witamin i enzymów gwałtownie wzrasta. Spożywając kiełki regularnie, można doświadczyć tej witalności. Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy lub szklanego słoika i gazy.
Mieszanka ziaren na kiełki, po wykiełkowaniu o dość intensywnym, lekko pikantnym smaku, jest bogata w witaminy, minerały, zawiera cenny błonnik oraz różne aminokwasy. Regularne spożycie kiełków obniża ilość LDL ("złego cholesterolu), reguluje procesy trawienne oraz odżywia organizm w cenne wartości odżywcze.
PRODUCENT | TORAF |
---|---|
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.