Mieszanka chleba bezglut.keto orz.włoski 500g Pięć - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka chleba bezglut.keto orz.włoski 500g Pięć - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka chleba z orzechami włoskimi - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
PIĘĆ PRZEMIAN | 2025-07-15 |
Składniki: mąka migdałowa, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, orzechy włoskie 13%, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu:
Wartość energetyczna: 1403 kJ / 340 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 17 g
Białko: 14 g
Sól: 1,65 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Mieszanka chleba z orzechami włoskimi - Zastosowanie
Keto chlebek z orzechami włoskimi to idealne pieczywo do przygotowania ulubionych kanapek. Świetnie smakuje podany z sałatką lub zupą.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
2. Wsyp mieszankę do miski.
3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
5. Wsadź do piekarnika na 80 min.
6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Mieszanka chleba z orzechami włoskimi - Opis produktu
Bezglutenowa mieszanka z orzechami włoskimi do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej.
W diecie ketogenicznej węglowodany zostały całkowicie zastąpione przez tłuszcze, które paradoksalnie znajdują się na samym szczycie piramidy żywienia, a więc powinny być spożywane rzadko i w bardzo małych ilościach. Polega na pozyskiwaniu energii przez organizm z własnej tkanki tłuszczowej. Dieta powstała w celu zmniejszenia tkanki tłuszczowej i przywrócenia prawidłowego działania układu sercowo-naczyniowego.
Produkt bezglutenowy, zrobiony w Polsce, 100% wege i bez dodatku cukru.
Produkt zawiera alergeny: orzechy.