Pasztet pomidorowy 200 g, pasztet pomidorowy z cieciorką,skład, cena
Pasztet pomidorowy 200 g, pasztet pomidorowy z cieciorką,skład, cena
Pasztet pomidorowy 200 g, pasztet pomidorowy z cieciorką,skład, cena

Pasztet pomidorowy 200 g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

6,31 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Pasztet pomidorowy Opis

Pasztet na bazie gotowanej ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonych warzyw. Posiada lekką, puszystą konsystencję i przyjemny, lekko pikantny smak.

 

pasztet pomidorowy


Pasztet pomidorowy Wartości odżywcze

gotowana ciecierzyca 34,8% (ciecierzyca, woda), pieczone warzywa 28% (marchew, cebula, seler), woda, olej słonecznikowy, suszone pomidory 1,9%, ocet jabłkowy, sól morska, czosnek, przyprawy i zioła (może zawierać śladowe ilości gorczycy i soi)


Pasztet pomidorowy przepisy / Pasztet pomidorowy zastosowanie

Pełnoziarniste pierogi z pasztetem

Pełnoziarniste pierogi z pasztetem

Składniki na ciasto:

- 500 g mąki razowej (np. gryczanej);
- 100 g mąki ziemniaczanej;
- 50 ml oliwy z oliwek;
- szczypta soli;
- 500 ml wody;
- 50 ml jogurtu naturalnego.

Wykonanie ciasta:

W dużym garnku zagotuj wodę z oliwą i solą, a następnie dodaj do niej 250 g mąki gryczanej i dokładnie mieszaj całość, aż masa całkowicie się zetnie;
Przygotowaną masę pozostaw do przestudzenia;
Do miksera przesyp: ściętą mąkę, pozostałą część mąki gryczanej, jogurt oraz mąkę ziemniaczaną. Całość miksuj aż do uzyskania jednolitej masy;
Ciasto wyłóż na obsypaną mąką stolnicę, a następnie cienko je rozwałkuj i wykrój koła na pierogi.

Składniki na farsz:

- Słoiczek pasztetu: np a'la falafel, z pieczonych warzyw lub pomidorowy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki drobno posiekana
- 2  łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 1 małe jajko

Wykonanie:

Pasztet wyłóż ze słoika do miski i pognieć go widelcem. Drobno posiekaną cebulkę podsmaż na oliwie do zarumienienia, a potem wraz z tłuszczem przekłóż do pasztetu. Dodaj drobno starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno pietruszkę i jedno małe jajko T(jajko tylko wtedy, gdy całośc będzie za gęsta). Dopraw farsz solą, pieprzem i ulubionymi ziołami i dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolity gładki farsz.
Farsz nakładaj na wycięte z ciasta kółka i dokłądnie sklej boki pierogów. Pierogi wrzucaj do wrzącej wody. Gotuj ok 4 minuty (od wypłynięcia) w osolonej wodzie.
Pierożki można podawać z podsmażonym masłem, lub wcześniej przygotować cebulke i pieczarki delikatnie podsmażone na maśle. 


Pasztet pomidorowy Zastosowanie

Pasztet pomidorowy można spożywać m.in. jako dodatek do pieczywa.


Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.


Pasztet pomidorowy Film


Pasztet pomidorowy Opinie o produkcie: Pasztet pomidorowy 200 g

M
Marta
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
28/01/20
Pasztet pomidorowy
Review by Marta on 28 Jan 2020 review stating Pasztet pomidorowy
Polecam, pasztet jest bardzo smaczny.
E
Ewa
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
27/05/19
Pasztet pomidorowy 200 g
Review by Ewa on 27 May 2019 review stating Pasztet pomidorowy 200 g
Jak dla mnie pasztet jest apetyczny. Bardzo fajna kompozycja smakowa. Osobiście co prawda preferuję nieco ostrzejsze potrawy, nie mniej jednak ze słoiczka zniknął dosyć szybko :)
M
Martyna
Zweryfikowany recenzent
4.0 star rating
02/10/19
Dobry
Review by Martyna on2 Oct 2019 review stating Dobry
Pasztet dobry, fajnie smaruje się na chlebie
A
aga
5.0 star rating
01/07/20
pasztet
Review by aga on1 Jul 2020 review stating pasztet
Pyszny. Polecam
N
Nikola
5.0 star rating
23/10/19
Pasztet pomidorowy 200 g - VIVIO
Review by Nikola on 23 Oct 2019 review stating Pasztet pomidorowy 200 g - VIVIO
Niby takie nic na kanapce ale smak ma naprawdę fajny, super produkt polecam


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również