Pasztet a'la falafel 200 g, pasztet warzywny, pasztet falafel skład, przepisy
Pasztet a'la falafel 200 g, pasztet warzywny, pasztet falafel skład, przepisy
Pasztet a'la falafel 200 g, pasztet warzywny, pasztet falafel skład, przepisy

Pasztet a'la falafel 200 g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

6,31 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Pasztet a'la falafel Opis

Pasztet na bazie gotowanej ciecierzycy z dodatkiem pieczonej marchwi, świeżych warzyw i aromatycznych przypraw.

 

pasztet a'la falafel


Pasztet a'la falafel Wartości odżywcze

gotowana ciecierzyca 44%, warzywa (34% - marchew, seler, cebula), woda, olej rzepakowy, ocet jabłkowy, sól morska, czosnek, curry (w tym gorczyca), pieprz, imbir suszony.


Pasztet a'la falafel przepisy / Pasztet a'la falafel zastosowanie

Pełnoziarniste pierogi z pasztetem

Pełnoziarniste pierogi z pasztetem

Składniki na ciasto:

- 500 g mąki razowej (np. gryczanej);
- 100 g mąki ziemniaczanej;
- 50 ml oliwy z oliwek;
- szczypta soli;
- 500 ml wody;
- 50 ml jogurtu naturalnego.

Wykonanie ciasta:

W dużym garnku zagotuj wodę z oliwą i solą, a następnie dodaj do niej 250 g mąki gryczanej i dokładnie mieszaj całość, aż masa całkowicie się zetnie;
Przygotowaną masę pozostaw do przestudzenia;
Do miksera przesyp: ściętą mąkę, pozostałą część mąki gryczanej, jogurt oraz mąkę ziemniaczaną. Całość miksuj aż do uzyskania jednolitej masy;
Ciasto wyłóż na obsypaną mąką stolnicę, a następnie cienko je rozwałkuj i wykrój koła na pierogi.

Składniki na farsz:

- Słoiczek pasztetu: np a'la falafel, z pieczonych warzyw lub pomidorowy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki drobno posiekana
- 2  łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 1 małe jajko

Wykonanie:

Pasztet wyłóż ze słoika do miski i pognieć go widelcem. Drobno posiekaną cebulkę podsmaż na oliwie do zarumienienia, a potem wraz z tłuszczem przekłóż do pasztetu. Dodaj drobno starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno pietruszkę i jedno małe jajko T(jajko tylko wtedy, gdy całośc będzie za gęsta). Dopraw farsz solą, pieprzem i ulubionymi ziołami i dokładnie wymieszaj aż powstanie jednolity gładki farsz.
Farsz nakładaj na wycięte z ciasta kółka i dokłądnie sklej boki pierogów. Pierogi wrzucaj do wrzącej wody. Gotuj ok 4 minuty (od wypłynięcia) w osolonej wodzie.
Pierożki można podawać z podsmażonym masłem, lub wcześniej przygotować cebulke i pieczarki delikatnie podsmażone na maśle. 


Pasztet a'la falafel Zastosowanie

Pasztet a'la falafel można spożywać m.in. jako dodatek do pieczywa.


Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.


Pasztet a'la falafel Film


Pasztet a'la falafel Opinie o produkcie: Pasztet a'la falafel 200 g

M
Majka
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
04/11/19
Pasztet a'la falafel
Review by Majka on4 Nov 2019 review stating Pasztet a'la falafel
Super pasztet dzięki niemu już nie musze robić takiego sama w domu.
M
Martyna
Zweryfikowany recenzent
5.0 star rating
11/10/19
Pasztet a'la falafel
Review by Martyna on 11 Oct 2019 review stating Pasztet a'la falafel
Świetny produkt
A
Alicja
5.0 star rating
04/11/19
Pasztet a'la falafel
Review by Alicja on4 Nov 2019 review stating Pasztet a'la falafel
Pyszny, aromatyczny pasztet.
K
Karolina
5.0 star rating
11/10/19
Pasztet a'la falafel
Review by Karolina on 11 Oct 2019 review stating Pasztet a'la falafel
Bardzo przyjemny pasztecik dobrze wszystko zblendowane, dobrze smaruje się na kanapce.
J
Julia
5.0 star rating
11/10/19
Pasztet a'la falafel
Review by Julia on 11 Oct 2019 review stating Pasztet a'la falafel
Fajna przekąska dobrze doprawiona


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również