Pasta migdałowa 300g
Pasta migdałowa 300g
Pasta migdałowa 300g
Pasta migdałowa 300g

Pasta migdałowa 300g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY330g

21,99 zł

30 dni na zwrot

Opis

Pasta migdałowa powstaje w procesie mielenia prażonych migdałów. Posiada kremową konsystencję i delikatny migdałowy posmak. Nie zawiera oleju palmowego, dodatku soli ani cukru. Bez konserwantów i wypełniaczy.


Wartości odżywcze / Skład

Prażone migdały

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


przepisy /zastosowanie

KOKTAJL Z AFRODYZJAKIEM

KOKTAJL Z AFRODYZJAKIEM

Składniki:

- 2 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki suszonych daktyli bez pestek  (wcześniej namoczonych)
- 2 łyżeczki pasty migdałowej
- 2 łyżeczki maca w proszku
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- ok 1 szklanki kostek lodu
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Wykonanie:

Zmiksuj wszystkie składniki. Przelej do wysokich szklanek. Ozdób migdałami, sezamem, cynamonem lub odrobina bitej śmietanki.


BABKA MARMURKOWA

BABKA MARMURKOWA

Składniki:

- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1 i 1/4 kostki masła
- 6 jajek
- 2 łyżki pasty migdałowej
- 3 łyżki kakao
- garść orzechów macadamia posiekanych
- szklanka morwy białej suszonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
- tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać po 1 jajku. Dodać mąki wymieszane z proszkiem, solą i morwą i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z kakao i orzechami, drugą z pastą migdałową.
Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Piec w temp 200 stopni - ok 45 minut. Wystudzone posypac cukrem pudrem.


BABKA WIELKANOCNA MIGDAŁOWA

BABKA WIELKANOCNA MIGDAŁOWA

Składniki:

  • 3 jaja nieduże
  • 80 g masła
  • 200 g mąki migdałowej
  • 100 g cukru trzcinowego lub ksylitolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • łyżka pasty migdałowej dla wzmocnienia smaku (niekoniecznie)

Wykonanie:

Jajka, cukier oraz miękkie masło zmiksuj do połączenia się składników. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, ekstrakt z wanilii i pastę migdałową. Dobrze wymieszaj.
Niewielką formę na babkę, lub małą keksówkę – wysmaruj masłem i oprósz np. amarantusem ekspandowanym, żeby było bezglutenowo (lub ewentualnie grysikiem albo bułka tartą – jeśli nie musisz unikać glutenu). Wyłóż do niej ciasto. Piecz 30 min w temp 170 stopni. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, ale ciasto pozostaw tam jeszcze ok 10 min.
Smacznego.


Zastosowanie

Doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek, ciast, deserów i różnego rodzaju przekąsek.


Film


Opinie o produkcie: Pasta migdałowa 300g VIVIO