Masło Ghee Opinie Cena Zastosowanie

Masło Ghee 330ml

Zobacz opinie

25,30 zł

Ze zniżką: 22,77 zł

(dowiedz się więcej)
  • Wybierz produkt najwyższej jakości
  • Możliwość zwrotu towaru aż do 30 dni
  • Fachowa obsługa i profesjonalna pomoc
Za zakup tego produktu otrzymasz:
2 PUNKTÓW w Programie Lojalnościowym

Transport: GRATIS
(przy zamówieniu powyżej 249zł)
Wysyłka do: 48 godzin
Formy dostawy:  sprawdź
Pozostałe gramatury:

Opis

Masło ghee, czyli masło klarowane o wyjątkowym smaku i bursztynowej barwie zwane bywa płynnym złotem. Nadaje się do zastosowania w kuchni, gdzie wydobywa głębie smaku potraw, do których jest dodawane.

 Masło Ghee:

- wytwarzane według tradycyjnej, indyjskiej receptury

- wyrabiane metodą tradycyjną

- produkowane w Polsce, w Bieszczadach z mleka polskich krów

- 100% tłuszczy mlecznych

- posiada wysoką temperaturę dymienia: 260*C

- klarowane przez 7-8 godzin

- zawiera witaminy: A, D, E, K

- z powodzeniem mogą stosować je kobiety w ciąży i matki karmiące

 Zalety masła GHEE:

- bez konserwantów

- bez glutenu

- bez laktozy i kazeiny

- nie przypala się

- nie jełczeje

- ma długi termin przydatności do spożycia (ponad rok)

- nie musi być przechowywane w lodówce

- produkowany w Polsce, w najczystszym rejonie - w Bieszczadach

 

Stosowanie

Masło ghee znajduje bardzo szerokie zastosowanie w kuchni – jest zdrowe, wspaniale smakuje, a do tego ma długi okres przydatności do spożycia.

Nadaje się do:

- gotowania zup, do duszenia mięs i warzyw, świetnie sprawdza się, jako dodatek do polskich potraw, ale też stanowi bazę wszystkich dań kuchni ajurwedyjskiej

- do pieczenia: zdrowy zamiennik niezdrowej margaryny, doskonałe do deserów – sprawia, że ich smak staje się bardziej wyrafinowany

- do smażenia: nie przypala się

- do kanapek: zamiast zwykłego masła

- w kosmetyce: stosowany do masażu, jako dodatek do masek do włosów, skóry oraz jako krem

- w zabiegach ajurwedyjskich: oczyszczanie zatok


Opinie o produkcie: Masło Ghee 330ml


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również: