Chocorella pasta z ciecierzycy i daktyli 200 g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

7,49 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Pasta na bazie gotowanej ciecierzycy i daktyli o przyjemnym, lekko czekoladowym smaku i aromacie.

Skład / Wartości odżywcze

gotowana ciecierzyca 49%, daktyle 19%, woda, olej rzepakowy, orzechy ziemne 4,4%, kakao odtłuszczone w proszku 0,5%, sól himalajska

 

Stosowanie

Chocorella sprawdzi się jako produkt do smarowania pieczywa, a także jako dodatek do wypieków i różnego rodzaju deserów. Zdrowa alternatywa dla popularnych kremów czekoladowych.


Przechowywać w temperaturze do 20OC. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.


Opinie o produkcie: Chocorella pasta z ciecierzycy i daktyli 200 g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

Ciecierzyca – poznaj jej najważniejsze właściwości i możliwości zastosowania

Jakie są najważniejsze właściwości zdrowotne ciecierzycy? I jak wykorzystać ją w naszej codziennej kuchni? Odpowiedzi na te oraz inne pytania znajdziesz w dalszej części tekstu. Ciecierzyca (znana również jako cieciorka i groch włoski) to jeden z podstawowych składników w diecie wegańskiej oraz wegetariańskiej. Niemniej jednak, ze względu na bogatą zawartość witamin i mikroelementów, niniejsza roślina […]

czytaj więcej...

Przepis na smaczny i zdrowy pasztet z ciecierzycy

Zastanawiasz się jak przygotować smaczny i zdrowy pasztet wegetariański? Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy prosty przepis z ciecierzycą w roli głównej. Chociaż pasztet kojarzy nam się głównie z kaloryczną, mięsną przekąską okazuje się, że istnieje kilka sposobów na przygotowanie go w zdrowej i lekkiej odsłonie. Dzięki wyeliminowaniu mięsa i zastąpieniu go pełnowartościową ciecierzycą, niniejsza potrawa będzie […]

czytaj więcej...

Pasta z ciecierzycy – przepisy na pasty do kanapek dla wegan!

Pasta z ciecierzycy to lubiany dodatek do kanapek, bogaty w cenne dla organizmu składniki. Potrawy z ciecierzycy szczególnie obfitują w ważne, zwłaszcza dla wegan, białko (ok. 24 %), którego jakość żywieniowa jest uznawana za najlepszą ze wszystkich roślin strączkowych. Cieciorka zawiera też spore ilości skrobi i jest bardzo dobrym źródłem witamin z grupy B, witaminy […]

czytaj więcej...