info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Skrobia ziemniaczana 500g
Skrobia ziemniaczana 500g

Skrobia ziemniaczana 500g - VIVIO

6,99 zł
  duża dostępność

Skrobia ziemniaczana 500g Wartości odżywcze

Skład:Skrobia ziemniaczana 100%

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

Wartość energetyczna –1393kJ/328kcal;

Tłuszcz – 0,30g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g;

Węglowodany –80g, w tym cukry: 31g;

Białko –0,30g;

Sól –0,01g.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Skrobia ziemniaczana 500g Zastosowanie

Skrobia ziemniaczana to niezastąpiony składnik podczas przygotowywania dań kuchni polskiej. Warto wykorzystać ją podczas przyrządzania doskonałych klusek, a także domowych ciast. Skrobia ziemniaczana marki VIVIO świetnie sprawdzi się także w roli naturalnego zagęstnika do pełnych warzyw zup oraz aromatycznych sosów. Ponadto, trudno jest nam wyobrazić sobie bez niej domowy budyń na bazie pełnowartościowego mleka, a także pełen owoców kisiel.

Warunki przechowywania:Skrobię ziemniaczaną należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych, na przykład w domowej spiżarni lub w szafce kuchennej.


Skrobia ziemniaczana 500g Opis

Skrobia ziemniaczana znana także, jako mąka ziemniaczana, to produkt bardzo dobrze nam znany, bo od lat wykorzystywany podczas przyrządzania tradycyjnych dań kuchni polskiej. Skrobia wytwarzana jest z bulw pędów ziemniaczanych. Posiada zazwyczaj białą, delikatnie kremową barwę, a także neutralny smak i aromat. Dlatego też, bez przeszkód możemy dodawać ją zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Choć niewielu z nas zdaje sobie z tego sprawę, skrobia ziemniaczana na szeroką skalę wykorzystywana jest także w przemyśle kosmetycznym oraz farmaceutycznym, między innymi podczas produkcji tabletek, pudrów oraz zasypek.

Skrobia ziemniaczana stanowi bogate źródło węglowodanów oraz cukrów prostych. W związku z tym w nadmiernych ilościach nie powinnaspożywana być przez osoby zmagające się z problemem cukrzycy oraz insulinooporności. Niemniej jednak, skrobia ziemniaczana to naturalny zagęstnik do przygotowywanych przez nas dań. Dlatego też, powinna znaleźć się w kuchni każdego z nas.

Uwaga na alergeny! Skrobia ziemniaczana marki VIVIO może zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, orzeszków ziemnych oraz innych orzechów, a także nasion sezamu oraz produktów pochodnych.

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł