Dzień darmowej dostawy

Mąka kasztanowa 500g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAWłochy
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 50zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

21,99 zł

RABAT - 12%

24,99 zł

-12

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Mąka kasztanowa Opis

Mąkę kasztanową uzyskuje się poprzez zmielenie kasztanów jadalnych. Posiada ona lekko wyczuwalny orzechowy smak i zapach, który świetnie wkomponuje się zarówno w słone, jak i słodkie dania. W jej składzie znajdziemy znaczące ilości wartościowego białka o bogatym składzie aminokwasowym, węglowodany, jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz cenny, zwłaszcza dla układu pokarmowego, błonnik pokarmowy. Dodatkowo stanowi ona bogate źródło witaminy B6 oraz składników mineralnych, tj. miedź, potas, fosfor czy magnez.

Składniki zawarte w mące kasztanowej:

  • pozytywnie wpływają na poziom cholesterolu we krwi

  • zmniejszają ryzyko rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego

  • wspomagają pracę mózgu i układu nerwowego

  • stymulują procesy odpornościowe organizmu

  • hamują szkodliwe działanie wolnych rodników, tym samym ograniczając procesy starzenia oraz ryzyko wystąpienia wielu poważnych chorób


Mąka kasztanowa Wartości odżywcze

kasztany

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Mąka kasztanowa przepisy / Mąka kasztanowa zastosowanie

CIASTO KASZTANOWE Z OWOCAMI

CIASTO KASZTANOWE Z OWOCAMI

Składniki:

- 300 g mąki kasztanowej
- 150 g mąki migdałowej
- 3 jajka
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka wanilii w proszku
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 350 ml mleka kokosowego lub migdałowego
- około 70 ml oleju
- garść malin, truskawek lub borówek
- polewa czekoladowa

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. W osobnej misce mieszamy suche składniki. Suche składniki mieszamy z jajkami i strużką wlewamy mleko oraz olej. Ciasto przekładamy do silikonowej formy, na wierzch wysypujemy owoce i lekko wciskamy je w ciasto. Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 160 stopni C w piekarniku bez termoobiegu.


Mąka kasztanowa Zastosowanie

Ze względu na podobną strukturę mąką kasztanową można z powodzeniem zastępować mąkę pszenną. Sprawdzi się m.in. do:

 

  • wypieku chleba

  • pieczenia ciast

  • lepienia pierogów

  • przygotowywania naleśników i różnego rodzaju placków

  • zagęszczania zup czy sosów


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Mąka kasztanowa Film


Mąka kasztanowa Opinie o produkcie: Mąka kasztanowa 500g

E
Ewelina
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
05/11/19
Mąka kasztanowa
Review by Ewelina on5 Nov 2019 review stating Mąka kasztanowa
Dobry produkt za rozsądną cene.
W
Wera
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
05/11/19
Mąka kasztanowa
Review by Wera on5 Nov 2019 review stating Mąka kasztanowa
Mąka bardzo miałka ładnie pachnie, jestem zadowolona z zakupu.
P
Pati
5 star rating
05/11/19
Mąka kasztanowa
Review by Pati on5 Nov 2019 review stating Mąka kasztanowa
Mąka ma przyjemny orzechowy aromat. w smaku lekko słodka z posmakiem orzecha, dodatek do placków i nalesników idealny
U
Ula
5 star rating
05/11/19
Mąka kasztanowa
Review by Ula on5 Nov 2019 review stating Mąka kasztanowa
Paczka przyszła bardzo szybko produkt prezentuje sie dobrze i pachnie lekko orzechowo


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również