info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500g - PIĘĆ PRZEMIAN

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni 500g - PIĘĆ PRZEMIAN

14,06 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 51 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

- skład

MARKADATA WAŻNOŚCI
PIĘĆ PRZEMIAN2025-01-01

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Wartość odżywczaW 100g produktu
Wartość energetyczna
/energia/
1559 kJ/373 kcal
Tłuszcz15 g
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
(kwasy nasycone)
2,4 g
Węglowodany39 g
W tym
Cukry1,7 g
Błonnik15 g
Białko16 g
Sól1,7 g

Produkt bezglutenowy.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

- Zastosowanie

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190oC

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym, Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.

5. wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5h

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Opinie klientów