info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

Podkategorie
Mąka orkiszowa typ 630 1000G
Mąka orkiszowa typ 630 1000G
NOWOŚĆ

Mąka orkiszowa typ 630 1000G - VIVIO

8,89 zł
  duża dostępność

Mąka orkiszowa typ 630 1000G Zastosowanie

Maka orkiszowa w zależności od stopnia przemiału wykazuje różne właściwości i znajdzie zastosowanie jako składnik wielu potraw: 

Typ 405 - najbardziej oczyszczony typ maki, zawiera najmniej błonnika pokarmowego. Sprawdzi się do wypieku biszkoptów a także ciasta drożdżowego

Typ 650 - wyższy typ, który doskonale sprawdzi się w przygotowaniu bułek, ciast drożdżowych czy placuszków

Typ 1050 - typ z większą ilością błonnika, będzie dobra baza do wypieku lżejszego chleba, makaronu, bułek czy naleśników. 

Typ 1850 - najwyższy typ maki cechujacy sie najwieksza ilością błonnika pokarmowego. Idealnie sprawdzi się do wypieku chleba razowego czy pełnoziarnistych naleśników. Ma najwięcej wartości odżywczych w porównaniu do innych typów, jednak nie nadaje sie do każdego rodzaju wypieków.

 


Mąka orkiszowa typ 630 1000G Opis

Mąka orkiszowa powstaje z przemiału ziaren pszenicy orkisz. W zależności od stopnia przemiału można wykorzystać ją do wypieku chleba czy naleśników. W porównaniu do maki pszennej zawiera więcej witamin i substancji odżywczych, będzie jej doskonałym zamiennikiem. Jest źródłem żelaza, magnezu, witamin z gr B i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

PRODUCENTVIVIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł