info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Mąka owsiana bezglutenowa 500g - PIĘĆ PRZEMIAN

Mąka owsiana bezglutenowa cena, właściwości

Mąka owsiana bezglutenowa 500g - PIĘĆ PRZEMIAN

11,54 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 53 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Mąka owsiana bezglutenowa - skład

MARKADATA WAŻNOŚCI
PIĘĆ PRZEMIAN2025-04-29

W skład mąki owsianej bezglutenowej wchodzi mąka owsiana pełnoziarnista 100%.

Produkt bezglutenowy.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Mąka owsiana bezglutenowa - Zastosowanie

Mąka owsiana bezglutenowa przeznaczona jest głównie do wypieku pieczywa, blinów, placków i ciastek. Może być zamiennikiem mąki pszennej w diecie bezglutenowej. 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1522kJ/368kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 7 g
Węglowodany (w tym cukry): 60,5 g (1,1 g)
Błonnik: 8,3 g
Białko: 10,3 g
Sól: 0,003 g 

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, szczelnie zamknięte. 

 

Mąka owsiana bezglutenowa - Opis produktu

Mąka owsiana powstaje w wyniku zmielenia ziaren owsa, pochodzących z naturalnych upraw. Posiada kremowy kolor i lekko orzechowy posmak. Owies zaczął być uprawiany stosunkowo późno w porównaniu z pszenicą i jęczmieniem. Należy zwrócić uwagę, że ziarno owsa bez łuski posiada wartość odżywczą większą, niż pozostałe zboża. Mąkę owsianą charakteryzuje wysoka zawartość naturalnego błonnika oraz białka. W mące owsianej znajdują się węglowodany, flawonoidy, peptydy, saponiny, sterole oraz witaminy z grupy B. Ponadto mąka owsiana jest też źródłem minerałów takich jak: magnez, potas, selen, sód, wapń, miedź, cynk. 

Błonnik pokrmowy poprawia perystaltykę jelit. Bezglutenowa wersja mąki dedykowana jest osobom z nietolerancją lub alergią na gluten. 

 

Opinie klientów