info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Makaron świderki z zielonego groszku 250g Bartolini
Makaron świderki z zielonego groszku 250g Bartolini

Makaron świderki z zielonego groszku 250g - Bartolini

7,29 zł
  dostępne: 18 szt.

Wartości odżywcze

mąka z groszku zielonego

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości energetyczne 1459kJ / 345kcal

Tłuszcz całkowity 1,8g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g

Węglowodany przyswajalne 55g

w tym cukry 6,6g

Błonnik 9,0g

Białko 22g

Sól 0,01g

 

ALERGENY

pszenica


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Zastosowanie

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Wrzucać do wrzątku.

Główny składnik makaronów z warzywnymi i mięsnymi sosami, zapiekanek i sałatek makaronowych, dodatek do dań głównych i sałatek makaronowych.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Opis

Bezglutenowy makaron dla miłośników połączenie tradycji z nowoczesnością. Makaron przygotowany został z mąki z zielonego groszku w formie świderków (fusilli) w zielonym, efektownie wyglądającym w różnych daniach kolorze. 

 

Makaron ten charakteryzuje się niską kalorycznością oraz dużą zawartością wartości odżywczych: białka, błonnika, witamin i minerałów. Idealny dla osób kochających dania z makaronem i będących na diecie bezglutenowej. Wśród makaronów wyróżnia się dużą zawartością białka.

 

Doskonały do makaronów z sosem warzywnym lub mięsnym, dodatek do zup, zapiekanek i sałatek makaronowych.

 

Producent makaronu, Bartolini to firma polska łącząca tradycję i nowoczesne rozwiązania technologiczne, która produkuje i sprzedaje makarony już od 25 lat.

PRODUCENTBartolini
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

Makaron – włoska kuchnia na polskim stole

Włoska kuchnia nie mogłaby istnieć bez makaronu. Jest on również bardzo popularny w innych krajach, także w Polsce. Często gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. To szybki sposób na sycący obiad. Doskonale komponuje się z wieloma dodatkami zarówno w słodkiej, jak i wytrawnej wersji. Możemy wyróżnić prawie 300 gatunków makaronu, które różnią się przede […]

czytaj więcej...