Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g

Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g
MAKARON RYŻOWY - 400g, 5mm - FARMER - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
- brak - | 2026-10-14 |
mąka ryżowa 90%, woda
WARTOŚCI ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1514kJ/356kcal
Tłuszcz 0,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 80g
w tym cukry < 0,5g
Białko 7,0g
Sól 0,05
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
MAKARON RYŻOWY - 400g, 5mm - FARMER - Zastosowanie
Makaron ryżowy jest głównym składnikiem wielu dań, szczególnie kuchni azjatyckiej. Niezbędny do przyrządzenia pad thai, zupy pho czy jako dodatek do dań typu stir-fry (warzyw, mięs smażonych krótko i w wysokiej temperaturze). Jest bardzo łatwy w przygotowaniu - makaron zalewamy wrzątkiem na 3 - 5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe! Teraz dodajemy do niego wcześniej przygotowane warzywa, mięso, używamy jako bazy do smażonego makaronu z dodatkami czy dodajemy do, nie tylko, azjatyckich zup takich jak pho czy tom yam. Spróbuj naszego makaronu ryżowego z zupą pomidorową - połączenie polskiej klasyki z dodatkiem, które zabierze Cie w orientalną podróż.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
MAKARON RYŻOWY - 400g, 5mm - FARMER - Opis produktu
Makaron ryżowy wyprodukowany z ryżu (90%) i wody bez żadnych zbędnych dodatków. Jest łatwy w przygotowaniu, bez gotowania, pożywny i zdrowy. Makaron ryżowy jest produktem bezglutenowym, dlatego może być stosowany przez osoby z celiakią i nietolerancją glutenu.