info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g
Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g

Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g

10,45 zł
  dostępne: 47 szt.
POZOSTAŁE GRAMATURY:

Wartości odżywcze

mąka ryżowa 90%, woda

 

WARTOŚCI ODŻYWCZA

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 1514kJ/356kcal

Tłuszcz 0,8g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g

Węglowodany 80g

w tym cukry < 0,5g

Białko 7,0g

Sól 0,05


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Zastosowanie

Makaron ryżowy jest głównym składnikiem wielu dań, szczególnie kuchni azjatyckiej. Niezbędny do przyrządzenia pad thai, zupy pho czy jako dodatek do dań typu stir-fry (warzyw, mięs smażonych krótko i w wysokiej temperaturze). Jest bardzo łatwy w przygotowaniu - makaron zalewamy wrzątkiem na 3 - 5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe! Teraz dodajemy do niego wcześniej przygotowane warzywa, mięso, używamy jako bazy do smażonego makaronu z dodatkami czy dodajemy do, nie tylko, azjatyckich zup takich jak pho czy tom yam. Spróbuj naszego makaronu ryżowego z zupą pomidorową - połączenie polskiej klasyki z dodatkiem, które zabierze Cie w orientalną podróż.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu


Opis

Makaron ryżowy wyprodukowany z ryżu (90%) i wody bez żadnych zbędnych dodatków. Jest łatwy w przygotowaniu, bez gotowania, pożywny i zdrowy. Makaron ryżowy jest produktem bezglutenowym, dlatego może być stosowany przez osoby z celiakią i nietolerancją glutenu.

KRAJ POCHODZENIATajlandia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY1000g

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

Makaron – włoska kuchnia na polskim stole

Włoska kuchnia nie mogłaby istnieć bez makaronu. Jest on również bardzo popularny w innych krajach, także w Polsce. Często gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. To szybki sposób na sycący obiad. Doskonale komponuje się z wieloma dodatkami zarówno w słodkiej, jak i wytrawnej wersji. Możemy wyróżnić prawie 300 gatunków makaronu, które różnią się przede […]

czytaj więcej...