Makaron konjac noodle 200g - DIET FOOD
Makarony diet food konjak - skład
MARKA |
---|
DIET FOOD |
konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Makarony diet food konjak - Zastosowanie
Najpierw należy wypłukać makaron pod ciepłą wodą. Smaż lub gotuj przez 2-3 minuty, po czym bezpośrednio dodaj do dania, które serwujesz.
Makarony diet food konjak - Opis produktu
Makaron ten wytwarzany jest z produktu jakim jest Glukomannan konnyak. Jest to błonnik rozpuszczalny w wodzie. Pochodzi z korzenia rośliny Konnyak, której ojczyzną jest Azja. Na tym kontynencie jest ona również najbardziej rozpowszechniona, aczkolwiek coraz częściej podbija rynek europejski.
Zalety makaronu konjac:
- certyfikowany produkt JAS (Japanesse Agricultural Standard)
- 100% roślinnego pochodzenia
- bogactwo rozpuszczlnaego w wodzie błonnika
- zero cukru, tłuszczu i soi
- produkt całkowicie bezglutenowy
- przezroczysty, nie posiada własnego smaku, dzięki czemu łatwo pochłania aromat przypraw i innych zapachów
- szybki i łatwy w przygotowaniu
Przybliżone wartości odżywcze w 100g produktu:
wartość energetyczna 27kj / 6.4kcal
węglowodany: 0.5g
cukier: 0g
białko: 0g
tłuszcz: 0g
błonnik: 4.5g