Mąka orkiszowa typ 630 1 kg - VIVIO
Mąka orkiszowa typ 630 1 kg - VIVIO
Mąka orkiszowa typ 630 1000G - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
VIVIO | 2025-03-24 |
Mąka orkiszowa typ 630 1000G - Zastosowanie
Maka orkiszowa w zależności od stopnia przemiału wykazuje różne właściwości i znajdzie zastosowanie jako składnik wielu potraw:
Typ 405 - najbardziej oczyszczony typ maki, zawiera najmniej błonnika pokarmowego. Sprawdzi się do wypieku biszkoptów a także ciasta drożdżowego
Typ 650 - wyższy typ, który doskonale sprawdzi się w przygotowaniu bułek, ciast drożdżowych czy placuszków
Typ 1050 - typ z większą ilością błonnika, będzie dobra baza do wypieku lżejszego chleba, makaronu, bułek czy naleśników.
Typ 1850 - najwyższy typ maki cechujacy sie najwieksza ilością błonnika pokarmowego. Idealnie sprawdzi się do wypieku chleba razowego czy pełnoziarnistych naleśników. Ma najwięcej wartości odżywczych w porównaniu do innych typów, jednak nie nadaje sie do każdego rodzaju wypieków.
Mąka orkiszowa typ 630 1000G - Opis produktu
Mąka orkiszowa powstaje z przemiału ziaren pszenicy orkisz. W zależności od stopnia przemiału można wykorzystać ją do wypieku chleba czy naleśników. W porównaniu do maki pszennej zawiera więcej witamin i substancji odżywczych, będzie jej doskonałym zamiennikiem. Jest źródłem żelaza, magnezu, witamin z gr B i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.