info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA

Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA

Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA

45,99 zł
Cena za 1KG / 1L: 9,20 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 4 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 18 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni

Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
Polska- brak -2025-09-25

Skład: mąka orkiszowa typ 650


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA - Zastosowanie

Maka orkiszowa w zależności od stopnia przemiału wykazuje różne właściwości i znajdzie zastosowanie jako składnik wielu potraw

 

Typ 405 - najbardziej oczyszczony typ maki, zawiera najmniej błonnika pokarmowego. Sprawdzi się do wypieku biszkoptów a także ciasta drożdżowego

 

Typ 650 - wyższy typ, który doskonale sprawdzi się w przygotowaniu bułek, ciast drożdżowych czy placuszków

 

Typ 1050 - typ z większą ilością błonnika, będzie dobra baza do wypieku lżejszego chleba, makaronu, bułek czy naleśników. 

 

Typ 1850 - najwyższy typ maki cechujacy sie najwieksza ilością błonnika pokarmowego. Idealnie sprawdzi się do wypieku chleba razowego czy pełnoziarnistych naleśników. Ma najwięcej wartości odżywczych w porównaniu do innych typów, jednak nie nadaje sie do każdego rodzaju wypieków.

 

Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA - Opis produktu

Mąka orkiszowa powstaje z przemiału ziaren pszenicy orkisz. W zależności od stopnia przemiału można wykorzystać ją do wypieku chleba czy naleśników. W porównaniu do maki pszennej zawiera więcej witamin i substancji odżywczych, będzie jej doskonałym zamiennikiem. Jest źródłem żelaza, magnezu, witamin z gr B i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mąka powstała z orkiszu odmiany Schwabenkorn.

Nie zawiera dodatków takich jak polepszacze czy wybielacze.

 

Opinie klientów