Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA
Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA
Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|---|
Polska | - brak - | 2025-09-25 |
Skład: mąka orkiszowa typ 650
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA - Zastosowanie
Maka orkiszowa w zależności od stopnia przemiału wykazuje różne właściwości i znajdzie zastosowanie jako składnik wielu potraw
Typ 405 - najbardziej oczyszczony typ maki, zawiera najmniej błonnika pokarmowego. Sprawdzi się do wypieku biszkoptów a także ciasta drożdżowego
Typ 650 - wyższy typ, który doskonale sprawdzi się w przygotowaniu bułek, ciast drożdżowych czy placuszków
Typ 1050 - typ z większą ilością błonnika, będzie dobra baza do wypieku lżejszego chleba, makaronu, bułek czy naleśników.
Typ 1850 - najwyższy typ maki cechujacy sie najwieksza ilością błonnika pokarmowego. Idealnie sprawdzi się do wypieku chleba razowego czy pełnoziarnistych naleśników. Ma najwięcej wartości odżywczych w porównaniu do innych typów, jednak nie nadaje sie do każdego rodzaju wypieków.
Mąka orkiszowa jasna typ 650 5 kg KOPYTOWA - Opis produktu
Mąka orkiszowa powstaje z przemiału ziaren pszenicy orkisz. W zależności od stopnia przemiału można wykorzystać ją do wypieku chleba czy naleśników. W porównaniu do maki pszennej zawiera więcej witamin i substancji odżywczych, będzie jej doskonałym zamiennikiem. Jest źródłem żelaza, magnezu, witamin z gr B i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mąka powstała z orkiszu odmiany Schwabenkorn.
Nie zawiera dodatków takich jak polepszacze czy wybielacze.