Papaja liofilizowana grys 50G - VIVIO
Papaja liofilizowana grys 50G - VIVIO
Produkt niedostępny
Papaja liofilizowana - skład
MARKA |
---|
VIVIO |
Papaja liofilizowana
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Papaja liofilizowana - Zastosowanie
Ma zastosowanie jako dodatek do jogurtów, serków, kaszek, galaretek, soków, herbat oraz deserów.
Papaja liofilizowana - Opis produktu
Papaja jest nazywana "owocem cudów", z uwagi na szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej. Jest owocem tropikalnym, a zastosowanie mają jej liście, nasiona i owoce.
Owoc papai jest stosowany przez cukrzyków oraz osoby, które dbają o dobrą prace układu trawiennego.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.