info@cosdlazdrowia.pl
+48 530 044 043, +48 537 801 951


Wartości odżywcze
Burak liofilizowany
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Stosowany do przygotowania barszczu a także do smażenia i duszenia i podawania jako jarzyna do obiadu lub samodzielna przystawka.
Burak liofilizowany poprawia kolor i smak wypieków. Nadaje się do gotowania z jajkami (wcześnie ugotowanymi na twardo) i obranymi ze skorupki. W ten sposób, po przekrojeniu jajek uzyskuje się kolorową przystawkę.
Film
Opis
Liofilizowany burak to konserwowany naturalnie burak. Liofilizacja polega na suszeniu poprzez wcześniejsze zamrażanie w próżni. Buraki należą do jednych z najbardziej wartościowych warzyw. Zawierają duże ilości błonnika, który ma wpływ na procesy trawienne.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
PRODUCENT | VIVIO |
---|---|
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 199zł |