info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Buraczek liofilizowany proszek 50G, proszek cena
Buraczek liofilizowany proszek 50G, proszek cena
Buraczek liofilizowany proszek 50G, proszek cena
Buraczek liofilizowany proszek 50G, proszek cena

Buraczek liofilizowany proszek 50G - VIVIO

0,83 zł
  duża dostępność

Produkt niedostępny


Wartości odżywcze

Burak liofilizowany

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Stosowany do przygotowania barszczu a także do smażenia i duszenia i podawania jako jarzyna do obiadu lub samodzielna przystawka. 

Burak liofilizowany poprawia kolor i smak wypieków. Nadaje się do gotowania z jajkami (wcześnie ugotowanymi na twardo) i obranymi ze skorupki. W ten sposób, po przekrojeniu jajek uzyskuje się kolorową przystawkę. 


Film


Opis

Liofilizowany burak to konserwowany naturalnie burak. Liofilizacja polega na suszeniu poprzez wcześniejsze zamrażanie w próżni. Buraki należą do jednych z najbardziej wartościowych warzyw. Zawierają duże ilości błonnika, który ma wpływ na procesy trawienne. 

Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.

Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 199zł