Buraczek liofilizowany proszek 50G, proszek cena
Buraczek liofilizowany proszek 50G, proszek cena

Buraczek liofilizowany proszek 50G - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

0,83 zł

30 dni na zwrot

Opis

Liofilizowany burak to konserwowany naturalnie burak. Liofilizacja polega na suszeniu poprzez wcześniejsze zamrażanie w próżni. Buraki należą do jednych z najbardziej wartościowych warzyw. Zawierają duże ilości błonnika, który ma wpływ na procesy trawienne. 

Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.

Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.

Skład / Wartości odżywcze

Burak liofilizowany

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Stosowanie

Stosowany do przygotowania barszczu a także do smażenia i duszenia i podawania jako jarzyna do obiadu lub samodzielna przystawka. 

Burak liofilizowany poprawia kolor i smak wypieków. Nadaje się do gotowania z jajkami (wcześnie ugotowanymi na twardo) i obranymi ze skorupki. W ten sposób, po przekrojeniu jajek uzyskuje się kolorową przystawkę. 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Film



Opinie o produkcie: Buraczek liofilizowany proszek 50G VIVIO