PRODUCENT | VIVIO |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Wartości odżywcze
Burak liofilizowany
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Stosowany do przygotowania barszczu a także do smażenia i duszenia i podawania jako jarzyna do obiadu lub samodzielna przystawka.
Burak liofilizowany poprawia kolor i smak wypieków. Nadaje się do gotowania z jajkami (wcześnie ugotowanymi na twardo) i obranymi ze skorupki. W ten sposób, po przekrojeniu jajek uzyskuje się kolorową przystawkę.
Opis
Liofilizowany burak to konserwowany naturalnie burak. Liofilizacja polega na suszeniu poprzez wcześniejsze zamrażanie w próżni. Buraki należą do jednych z najbardziej wartościowych warzyw. Zawierają duże ilości błonnika, który ma wpływ na procesy trawienne.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.