herbaty

Kremy, smarowidła

PODKATEGORIE

RODZAJ PRODUKTU
PRODUCENT

Pasty kokosowe

Lubisz egzotyczne smaki? Naturalna pasta kokosowa z pewnością przypadnie Ci do gustu. Powstaje z miąższu orzecha kokosowego, nie zawiera żadnych sztucznych aromatów i polepszaczy smaku. Dostarczy naszemu organizmowi wartościowego błonnika, witaminy D oraz K, a także składników mineralnych tj. potas, magnez i żelazo. Jest niezwykle uniwersalna. Ma stałą postać, a w wyniku obróbki termicznej nabiera kremowej konsystencji. Możesz ją spożywać samodzielnie, smarując nią kanapki, lub wykorzystać jako bazę do przygotowywania ciast i deserów. Podkreśli smak zarówno dań słodkich, jak i wytrawnych. Znudziła Ci się tradycyjna owsianka? Dodaj do niej odrobinę pasty kokosowej i rozkoszuj się smakiem tropików. A może domowe, kokosowe lody lub pudding? Wykorzystaj pastę kokosową i oczaruj gości oryginalnym deserem. Nie masz pod ręką mleka kokosowego? Przygotujesz je samodzielnie, dodając do pasty kokosowej wodę w odpowiednio dobranych proporcjach. Jeden produkt, a tak wiele możliwości!

Pasty orzechowe

Pasta orzechowa powstaje w wyniku mielenia orzechów na gładką, kremową masę. Najbardziej popularna powstaje z orzechów arachidowych i nazywana jest potocznie masłem orzechowym. Bardziej oryginalne pasty orzechowe wytwarza się z orzechów włoskich, laskowych, pistacjowych, migdałów, a nawet orzechów makadamia i nerkowców. Czysta pasta orzechowa powinna składać się w 100% z orzechów. Nie zawiera cukrów, soli i żadnych sztucznych dodatków. Tylko taki produkt wykazuje pozytywny wpływ na nasz organizm. Naturalna pasta orzechowa jest przede wszystkim cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu, dba o nasz metabolizm. Nie jest to niskokaloryczny przysmak, ale spożywany w umiarkowanych ilościach z pewnością wyjdzie nam na zdrowie. Pastę orzechową wykorzystasz do kanapek i naleśników, ale również jako bazę do kremów, koktajli i hummusu. Możesz również dodać ją do słodkich wypieków, dzięki czemu wyczarujesz oryginalne ciasta i ciasteczka. Sprawdź naszą ofertę past orzechowych.

Pasty pistacjowe

Szukasz produktu, który urozmaici Twoje śniadanie? Sięgnij po naturalną pastę pistacjową! Ciekawy smak i wyjątkowa, maślana konsystencja sprawi, że na zawsze pożegnasz się z monotonią w Twojej diecie. Pasta pistacjowa powstaje poprzez ścieranie i mielenie orzechów pistacjowych, z których uprzednio usunięto łupinę. Naturalny produkt powinien zawierać w swoim składzie wyłącznie orzechy pistacjowe. Dostarcza ona naszemu organizmowi niezbędnych witamin (w tym z grupy B), przeciwutleniaczy i minerałów. Pasta orzechowa powstaje w wyniku mielenia orzechów na gładką, kremową masę. Najbardziej popularna powstaje z orzechów arachidowych i nazywana jest potocznie masłem orzechowym. Bardziej oryginalne pasty orzechowe wytwarza się z orzechów włoskich, laskowych, pistacjowych, migdałów, a nawet orzechów makadamia i nerkowców. Czysta pasta orzechowa powinna składać się w 100% z orzechów.Możesz wykorzystać ją do przyrządzenia wielu dań np. sałatek, ciast, kremów, deserów. Jest mniej kaloryczna niż pasta z orzechów arachidowych, ale również należy pamiętać o spożywaniu jej w umiarkowanych ilościach.

Pasty czekoladowe

Jesteś łasuchem? Nie wyobrażasz sobie życia bez czekolady? Dbasz o szczupłą sylwetkę i każda słodka przekąska wzbudza w Tobie wyrzuty sumienia? Nasze pasty czekoladowe zostały stworzone właśnie z myślą o Tobie! To produkty, w których biały cukier został zastąpiony zdrowszymi zamiennikami. W naszej ofercie znajdziesz pasty, których słodycz pochodzi m.in. z daktyli, erytrolu lub cukru trzcinowego. Pyszny, czekoladowy smak jest wynikiem dodatku naturalnego kakao – źródła magnezu, który dba o prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Pasty czekoladowe występują w wielu ciekawych wariantach smakowych. W naszym sklepie znajdziesz m.in. pastę czekoladową z dodatkiem orzechów laskowych, kokosowych oraz kakaową pastę z ciecierzycy i daktyli. Świetny dodatek do kanapek, naleśników oraz ciast i deserów. Zrezygnuj z kalorycznych kremów czekoladowych pełnych cukru i sztucznych dodatków. Postaw na zdrowie!