info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Krem ciasteczkowy 300g cookie spreAD Anka Dziedzic
Krem ciasteczkowy 300g cookie spreAD Anka Dziedzic

Krem arachidowy z ciasteczkami 300g Anka Dziedzic - - VIVIO

22,99 zł(1)
  duża dostępność

Krem arachidowy z ciasteczkami 300g Anka Dziedzic - Vivio Wartości odżywcze

SKŁAD: 37% orzeszki arachidowe prażone, 25% ciasteczka (mąka pszenna, tłuszcz kokosowy), substancja słodząca: maltitol, tłuszcz shea, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz kokosowy, olej słonecznikowy, serwatka w proszku (z mleka), 1% cynamon, lecytyna słonecznikowa

Produkt może zawierać gluten, sezam, orzeszki arachidowe, orzechy i produkty pochodne.

Zawiera substancję słodzącą: maltitol.

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

 

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

Wartość odżywcza w 100 g produktu                           w porcji (25 g)                %RWS* w porcji (25 g)

Wartość energetyczna 2354kJ/565 kcal                         589kJ/141 kcal                          7

Tłuszcz: 37 g                                                                                 9,25 g                       13

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,8 g                                     2,45 g                       12

Węglowodany 41 g                                                                     10,25 g                         4

w tym cukry 11 g                                                                           2,75 g                         3

Błonnik 4,1 g                                                                                1,03 g                         -

Białko 15 g                                                                                     3,75 g                         8

Sól 0,21 g                                                                                      0,053 g                       1

 

*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza (w zalecanej porcji 25g)


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Krem arachidowy z ciasteczkami 300g Anka Dziedzic - Vivio Zastosowanie

Krem ciasteczkowy smakuje wybornie rozsmarowany na świeżym pieczywie, tostach, naleśnikach i gofrach. Może służyć jako dodatek do deserów, wypieku ciasteczek, ciast i tortów. Może być także używany jako przekąska w ciągu dnia, np. z waflami ryżowymi. Dodany do koktajli owocowo-warzywnych podnosi ich walory smakowe, dodając również porcję białka i błonnika.

Opakowanie zawiera około 13 sugerowanych porcji produktu.

Rozwarstwienie się produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.


Krem arachidowy z ciasteczkami 300g Anka Dziedzic - Vivio KCAL

Krem ciasteczkowy stanowi dobre źródło energii. W 100 gramach niniejszego produktu znajdziemy około 565 kalorii, a 141 kalorii zawiera sugerowana porcja kremu 25g. Co ciekawe, ten słodki krem ciasteczkowy jest także doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka oraz błonnika. Dlatego też, bez przeszkód może wprowadzany być również do diety tych osób, które szczególnie dbają o zdrowy wygląd swojej sylwetki.


Krem arachidowy z ciasteczkami 300g Anka Dziedzic - Vivio Opis

Wszelkie kremy do smarowania pieczywa dostępne w sklepach w większości przypadków zawierają w sobie niezdrowe tłuszcze oraz nadmierne ilości cukru. Mając na uwadze potrzeby naszych klientów, z uwzględnieniem najmłodszych wielbicieli słodkich kremów do pieczywa, Vivio we współpracy z popularną influencerką fitness Anką Dziedzic, opracowało formułę doskonałego kremu ciasteczkowego na bazie orzechów arachidowych i pszennych ciasteczek. Krem jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zawiera ZERO dodatku cukru rafinowanego. Zawarte w kremie składniki są najwyższej jakości, a wprowadzenie ich do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia sprzyja podniesieniu naszego codziennego samopoczucia. Co jeszcze warto wiedzieć na temat pysznego kremu ciasteczkowego? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w dalszej części tekstu.

1. Gdzie można kupić krem ciasteczkowy?

2. Czy krem ciasteczkowy zawiera w swoim składzie dodatkowe ilości białego cukru?

3. Czy krem ciasteczkowy można zrobić samemu?

4. Jak prawidłowo przechowywać krem ciasteczkowy?

Co to jest krem ciasteczkowy i z jakich składników został przygotowany?

Krem ciasteczkowy to wspólny projekt Vivio i Anki Dziedzic. Powstał na bazie orzechów arachidowych (37%) oraz pszennych ciasteczek (25%). Dzięki dodatkowi mleka i zdrowych tłuszczów ma wyjątkowy smak i jedwabiście gładką konsystencję. Jeśli lubisz wyjadać krem orzechowy prosto ze słoika, a zamiast łyżeczki używać herbatników to ten krem jest właśnie dla Ciebie. Nie musisz się już więcej martwić, że zabrakło herbatników w domu i zawsze mieć pod ręką krem ciasteczkowy, który może być częścią zdrowego śniadania, podwieczorku, deseru lub smaczną przekąską, podany, np. z waflami ryżowymi lub kukurydzianymi.

Krem ciasteczkowy – właściwości zdrowotne i wpływ na samopoczucie człowieka

Orzechy arachidowe (ziemne) zawarte w kremie ciasteczkowym są bogate w cenne białko oraz błonnik pokarmowy. Ponadto to również źródło zdrowych tłuszczy bowiem w fistaszkach dominują nienasycone kwasy tłuszczowe. Głównie to kwas linolowy (omega-6) i jednonienasycony kwas tłuszczowy (kwas oleinowy). Fistaszki zawierają także kwas alfa-linolenowy z rodziny omega-3. Orzechy ziemne zawierają spore ilości związków mineralnych tj. magnezu, cynku, potasu i żelaza.

Ciasteczka dodane do kremu powstały na bazie maki pszennej i tłuszczu kokosowego. Mąka pszenna stanowi dobre źródło węglowodanów złożonych. Zawiera również pewne ilości białka roślinnego. Warto zwrócić uwagę na ten fakt szczególnie stosując dietę bezmięsną. Mąka pszenna może stanowić źródło wielu witamin, głównie tych z grupy B. Zawiera także witaminy K i E. Ponadto znaleźć w niej można składniki mineralne takie jak sód, potas, magnez, siarka i żelazo.

W tłuszczu kokosowym znajdują się średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które bezpośrednio po przedostaniu się do organizmu zostają zamienione w energię, co tym samym może przyczynić się do przyspieszenia procesu spalania kalorii. Warto również wiedzieć, iż za sprawą wysokiej kaloryczności, olej kokosowy na długo zapewnia nam uczucie sytości.

Krem ciasteczkowy a dieta wegańska i wegetariańska

Krem zawiera dodatek mleka krowiego dlatego nie może być spożywany przez wegan, natomiast wegetarianie bez przeszkód mogą cieszyć się jego wyjątkowym smakiem. Krem ciasteczkowy nie zawiera również dodatkowego cukru co jest dobrą wiadomością dla osób na diecie bezcukrowej. Słodycz kremu pochodzi z maltitolu, który jest poliolem, o niskiej kaloryczności i blisko zerowym indeksie glikemicznym.

Przeciwwskazania dotyczące spożywania kremu ciasteczkowego

Przeciwwskazaniem do spożywania kremu ciasteczkowego jest alergia na którykolwiek ze składników kremu. Należy pamiętać, że w składzie kremu znajdziemy orzechy arachidowe, mleko krowie oraz mąka pszenna zawierająca gluten - częste alergeny. U najmłodszych zaleca się, aby wprowadzać krem do diety stopniowo, obserwując przy tym uważnie reakcje organizmu. Natomiast w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po jej spożyciu (np. nudności, trudności w oddychaniu, wysypki, zaczerwienienia skóry, bólu głowy) należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu lub alergologa.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące kremu ciasteczkowego:

  1. Gdzie można kupić krem ciasteczkowy? Produkt ten dostępny jest głównie w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością. Niemniej jednak, warto poszukać go również w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO.
  2. Czy krem ciasteczkowy zawiera w swoim składzie dodatkowe ilości białego cukru? Słodycz kremu ciasteczkowego została osiągnięta dzięki dodatkowi maltitolu. Ponadto, w składzie kremu nie znajdują się żadne dodatkowe ilości białego cukru. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
  3. Czy krem ciasteczkowy można zrobić samemu? Jeśli w Twojej kuchennej szafce zabrakło kremu ciasteczkowego od Vivio możesz go zastąpić pastą orzechową Vivio, którą należy posmarować lub przełożyć herbatniki. Namiastka kremu ciasteczkowego gotowa.
  4. Jak prawidłowo przechowywać krem ciasteczkowy? Krem ciasteczkowy najlepiej jest przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.

Krem ciasteczkowy - cena

Krem ciasteczkowy to nowość i wspólny projekt Vivio i Anki Dziedzic. Sprzedawany jest w opakowaniach o pojemności 300 g. Za opakowanie niniejszego produktu zapłacimy od około 15,00 do 22,00 złotych. Warto przy tym pamiętać, że cena kremu ciasteczkowego może istotnie różnić się w zależności od wybranego producenta i dystrybutora.

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Wafel przekładany kremem ciasteczkowym z polewą czekoladową
PRZEPIS

Wafel przekładany kremem ciasteczkowym z polewą czekoladową

Składniki:

- 1 opakowanie wafli
- słoik kremu ciasteczkowego Vivio
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 łyżka ksylitolu lub erytrytolu
- 3- łyżek mleka lub napoju roślinnego

Wykonanie:

Wafle przełóż cienką warstwą kremu ciasteczkowego, delikatnie przyciśnij ciężka ksiązką lub drewniana deska do krojenia. Kiedy wafle się “zlepią”, rozpuść w rondelku czekoladę z ksylitolem i mlekiem lub napojem roślinnym. Otrzymaną polewą posmaruj górę wafla i poczekaj do jej zastygnięcia. Pokrój wafel na kwadraty.

Jaglanka z kremem ciasteczkowym lub Budyń z kremem ciasteczkowym
PRZEPIS

Jaglanka z kremem ciasteczkowym lub Budyń z kremem ciasteczkowym

Składniki:

- ⅔ szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego
- 3-4 łyżki kremu ciasteczkowego
- kilka orzechów arachidowych
- świeże owoce, np. maliny lub truskawki (opcjonalnie)
- 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego (w przypadku przyrządzania budyniu jaglanego)

 

Wykonanie:

Kaszę jaglana przepłucz we wrzącej wodzie. Ugotuj z mlekiem na bardzo małym ogniu (aż do wsiąknięcia w kaszę całego mleka - ok.15 min.). Przełóż do miseczki, dodaj krem ciasteczkowy i zamieszaj. Posyp orzechami arachidowymi i świeżymi owocami

Tip: Ugotowaną kaszę wraz z kremem ciasteczkowym i dodatkową ilością mleka lub napoju roślinnego można dokładnie zblendować. Przyozdobić orzechami arachidowymi i/lub świeżymi owocami. W ten sposób otrzymamy pyszny budyń jaglany :)