DARMOWA DOSTAWA

Olej arganowy surowiec kosmetyczny 100 ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAMaroko
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY50ml

20,99 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Olej arganowy rafinowany

Bogaty skład olejku gwarantuje jego działanie pielęgnacyjne. Olejek arganowy jest źródłem witaminy E, która stanowi silny antyoksydant, zapobiegający procesom starzenia się skóry. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku pomagają w uzupełnieniu niedoborów składników tłuszczowych w skórze. 

Olej arganowy powstaje z nasion drzewa arganowego, które naturalnie występuje jedynie na południu Maroka. Drzewo arganowe jest jednym z najstarszych drzew świata i odgrywa ważną rolę w zachowaniu ekologicznej równowagi na terenie swego występowania.

Olej arganowy, to jeden z najdroższych olejów na świecie, ponieważ proces jego pozyskiwania jest bardzo pracochłonny, a surowiec ma ograniczoną dostępność. Owoc arganowy ma wielkość małej śliwki, a wewnątrz posiada gorzką masę i ok. 3 ziaren orzecha. Produkcja oleju arganowego wykonywana jest metodami tradycyjnymi. 

Olej arganowy jest bardzo dobrze absorbowany przez skórę, szybko się wchłania i pomaga zyskać pożądaną elastyczność. Dlatego jest często wykorzystywany jako kosmetyk do masażu oraz składnik kosmetyków do skóry zniszczonej i z oznakami starzenia, a także kremów ochronnych do rąk, balsamów i przeciwzmarszczkowych kremów pod oczy.

 MEDYCYNA LUDOWA

Olej arganowy był znany już w czasach Fenicjan w Maroku. Przez tamtejszych mieszkańców do dziś jest wykorzystywany w walce z różnymi dolegliwościami. Stosuje się go zewnętrznie do pielęgnacji skóry oraz w przypadku zmian skórnych, takich jak trądzik, ospa wietrzna, egzema, oraz w celu złagodzenia zmian pooparzeniowych.

 CIEKAWOSTKA

W niektórych rejonach świata olej arganowy wykorzystywany jest do celów spożywczych. Podobno jego spożywanie usprawnia produkcję plemników, dlatego jest uznawany za doskonały afrodyzjak.


 

Stosowanie

Wykorzystanie oleju arganowego w kosmetyce

  • pielęgnacja skóry dojrzałej, z oznakami starzenia, podrażnionej i zniszczonej
  • polecany do skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień
  • do włosów rozdwajających się
  • pielęgnacja paznokci
  • stosowany do naskórka wymagającego odżywienia i odbudowy


Opinie o produkcie: Olej arganowy surowiec kosmetyczny 100 ml VIVIO

J
Jadwiga
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
05/10/19
olej arganowy
Review by Jadwiga on5 Oct 2019 review stating olej arganowy
Stosuję od dawna jako dodatek do kosmetyków.Dobra jakość w dobrej cenie.
E
Ewa
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
22/01/19
Olej arganowy
Review by Ewa on 22 Jan 2019 review stating Olej arganowy
Od lat stosuję olej arganowy . Ten zakupiony tutaj jest produktem bardzo dobrym.Polecam
K
Kasia
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
05/04/18
olejek arganowy
Review by Kasia on5 Apr 2018 review stating olejek arganowy
używałam olejku arganowego wielu firm i stwierdzam,że olejek vivio jest świetnej jakości,a cena bardzo konkurencyjna. z pewnością konkurencyjna cena nie wynika z gorszej jakości :)
B
bożęna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
14/11/17
olejek arganowy
Review by bożęna on 14 Nov 2017 review stating olejek arganowy
bardzo dobry produkt
B
Bożena
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
23/10/17
Olej arganowy.
Review by Bożena on 23 Oct 2017 review stating Olej arganowy.
Wspaniale nawilża .Jest super.Polecam.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również