Kisiel o smaku wiśniowym 40g - Celiko

Kisiel o smaku wiśniowym 40g - Celiko
☆ Dla wegan
☆ Bez glutenu
☆ Bez dodatku cukru
kisiel o smaku wiśniowym - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
Celiko | 2026-03-31 |
Składniki: skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok wiśniowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok wiśniowy), sok z buraka czerwonego w proszku, barwnik: antocyjany, aromat, sól.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza | W 100 g kisielu w proszku | W 1 porcji (150 g) gotowego kisielu przyrządzonego wg przepisu |
Wartość energetyczna: | 1324 kJ / 317 kcal | 300 kJ / 72 kcal |
Tłuszcz: | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g |
Węglowodany: | 79,1 g | 17,9 g |
w tym cukry: | 0,8 g | 10,1 g |
Białko: | 0 g | 0 g |
Sól: | 0,3 g | 0,03 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
kisiel o smaku wiśniowym - Zastosowanie
Sposób przygotowania:
1) Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2) Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3) Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.