Mieszanka pikantna na kiełki 20g TORAF

PRODUCENTTORAF
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

2,79 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Kiełki roślin cieszą się stale rosnącą popularnością przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Stanowią one bowiem prawdziwą skarbnicę cennych witamin, przeciwutleniaczy, kwasów tłuszczowych oraz makro- i mikroelementów niezbędnych do codziennej, prawidłowej pracy całego organizmu. W cyklu życiowym roślin kiełki reprezentują moment największej żywotności, podczas kiełkowania zawartość witamin i enzymów gwałtownie wzrasta. Spożywając kiełki regularnie, można doświadczyć tej witalności. Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy lub szklanego słoika i gazy.

 

Mieszanka ziaren na kiełki, po wykiełkowaniu o dość intensywnym, lekko pikantnym smaku, jest bogata w witaminy, minerały, zawiera cenny błonnik oraz różne aminokwasy. Regularne spożycie kiełków obniża ilość LDL ("złego cholesterolu), reguluje procesy trawienne oraz odżywia organizm w cenne wartości odżywcze.


Wartości odżywcze

fasola Mung 40%, rzodkiew 10%, rzodkiewka 10%, gorczyca 10%, soczewica jasna 10%, soczewica zielona 10%, soczewica czerwona 10%


Zastosowanie

Kiełki "Pikantna mieszanka" świetnie sprawdzają się jako składnik surówek i sałatek. Można również stosować je jako dodatek do kanapek, makaronów, serów, sosów oraz jako dodatek do zup.

 

Aby wyhodować kiełki w kiełkownicy postępuj zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia. Jeśli używasz szklanego słoika, przepłucz nasiona, następnie wsyp do wcześniej wyparzonego słoika i zalej przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez 10-12 godzin, następnie zlać wodę, a słoik nakryć gazą i postawić w ciepłym miejscu (18-22℃). Kiełki płukać 2-3 razy dziennie. Kiełki gotowe są do spożycia przy długości 1-2cm po 4-7 dniach.



Opinie o produkcie: Mieszanka pikantna na kiełki 20g TORAF


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również