Keto bułka tarta, panierka 200g - Kiełtyka
Keto bułka tarta, panierka 200g - Kiełtyka
Produkt niedostępny
Keto bułka tarta, panierka 200g Kiełtyka - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Kiełtyka |
SKŁAD: mąka migdałowa, błonnik ziemniaczany, białko pszenne, inulina, drożdże, sól, woda
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1529,3kJ/365 kcal
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6
Węglowodany 8 g
w tym cukry 1,9
Błonnik 16 g
Białko 37 g
Sól 0,5 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Keto bułka tarta, panierka 200g Kiełtyka - Zastosowanie
Keto bułka tarta polecana jest do stosowania wszędzie tam gdzie tradycyjna bułka tarta dla osób na diecie ketogenicznej. Jest ona niskowęglowodanową alternatywą dla klasycznej bułki tartej. Idealna do panierowania mięs, ryb, warzyw. doskonale nadaje się do panierowania pieczonych i smażonych mięs i ryb, obsypywania formy do ciasta, zagęszczania sosów a nawet do przygotowania niskowęglowodanowej smażonej z masłem bułki tartej - idealnej dla osób na dietach wysokotłuszczowych, unikających węglowodanów. Przy smażeniu uzyskuje piękny złoto-brązowy kolor i jest chrupiąca.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Keto bułka tarta, panierka 200g Kiełtyka - Opis produktu
Piekarnia Kiełtyka to rodzinna piekarnia, która znajduje się w sercu zielonego Podkarpacia. Istnieje od 1993 roku, a w 2013 piekarnia otrzymała pierwszy certyfikat przetwórstwa ekologicznego. Piekarnia jest wierna zasadzie „najlepszej jakości surowiec + technologia + serce piekarza = udany, smaczny i bezpieczny wyrób.”
Keto bułka tarta to stworzona na bazie mąki migdałowej i błonnika ziemniaczanego wg autorskiej receptury podkarpackiej piekarni Kiełtyka bułka tarta służąca do przygotowywania panierek oraz jako dodatek do burgerów i pasztetów. Bułka tarta keto ma niska zawartość węglowodanów i niski indeks glikemiczny.
Produkt odpowiedni dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej i LCHF, ma tylko 8g węglowodanów w 100g.
Keto bułka tarta Kiełtyka jest idealna do panierowania mięsa, ryb i warzyw, różnego rodzaju mięsnych i warzywnych kotletów oraz jako dodatek do pasztetów i innych dań, gdzie bułka tarta używana jest jako spoiwo.
Niskowęglowodanowa bułka tarta Kiełtyka w smaku niczym nie różni się od tradycyjnej bułki tartej z białej mąki, ale ma wielokrotnie lepsze proporcje składników odżywczych dla osób na diecie KETO i LOW CARB.