Surowe kakao w ziarnie 250g - VIVIO
Surowe kakao w ziarnie 250g - VIVIO
Produkt niedostępny
Kakao ziarno - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Madagaskar | VIVIO |
Składniki: Kakao ziarno
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej
osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Kakao ziarno - Zastosowanie
Z ziaren kakaowca produkuje się masło kakaowe, kakao i czekoladę. Można je jeść samodzielnie lub używać jako dodatek do słodkich deserów.
Kakao ziarno - Opis produktu
Ziarna kakaowca to postać surowych orzechów kakaowca.
Kakaowiec to drzewo należące do rodziny zatwarowatych, pochodzące z Ameryki Południowej. Obecnie drzewa te są też uprawiane w obszarach okołorównikowych Azji i Afryki.
Ziarna kakaowca są poddawane procesowi fermentacji, co nadaje im brunatną barwę. Jednocześnie obróbka przebiega w niskich temperaturach, co pozwala zachować maksymalną ilość substancji odżywczych.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.