info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Makaron z soczewicy czerwonej 250g - BIO PLANET

BIO Makaron z soczewicy czerwonej 250g BIO PLANET

BIO Makaron z soczewicy czerwonej 250g - BIO PLANET

10,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

BIO Makaron z soczewicy czerwonej - skład

Skład: 100% mąka z soczewicy czerwonej (certyfikowany składnik ekologiczny).


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

Wartość energetyczna – 1477kJ / 348kcal;

Tłuszcz – 1,1g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g;

Węglowodany – 56g, w tym cukry: 5,1g;

Białko – 26g;

Sól – 0,01g.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

BIO Makaron z soczewicy czerwonej - Zastosowanie

BIO Makaron z soczewicy to produkt, który świetnie sprawdzi się w kuchni miłośników kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Ten roślinny produkt o wysokiej zawartości białka odznacza się delikatnym smakiem, który świetnie łączy się zarówno z mięsem, jak i warzywami. Dlatego też, można wykorzystać go na wiele różnych sposobów. Makaron z soczewicy jest łatwy w przygotowaniu. Czas jego gotowania wynosi zaledwie 5-8 minut. Dodaj makaron z soczewicy do Twojej ulubionej sałatki. Skomponuj pyszną wegańską zapiekankę z dodatkiem grillowanych warzyw. Makaron z soczewicy doskonale sprawdzi się także w roli dodatku do zupy pomidorowej.

Sposób przygotowania: 100g BIO Makaronu z soczewicy gotuj w 1 litrze wrzącej i lekko osolonej wody przez około 5-8 minut.

Warunki przechowywania: BIO Makaron z soczewicy czerwonej należy przechowywać z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych, w suchym i chłodnym miejscu.

BIO Makaron z soczewicy czerwonej - Opis produktu

Soczewica to jeden z najważniejszych składników kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Wszystko to za sprawą zawartych w niej cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów. Soczewica czerwona jest doskonałym źródłem białka, dlatego też przygotowany z niej makaron może stanowić podstawę pełnowartościowego, bezmięsnego dania. Co więcej, czerwona soczewica jest ważnym źródłem witaminy A, która wpływa na zdrowie naszych oczu oraz piękny wygląd skóry, a także witamin z grupy B, przyczyniających się do sprawnego funkcjonowania układu nerwowego. BIO Makaron z soczewicy to nie tylko smaczny, ale przede wszystkim pełen zdrowia produkt, który na stałe powinien zagościć w Twojej kuchni.

UWAGA NA ALERGENY: BIO Makaron z soczewicy czerwonej może zawierać śladowe ilości zbóż stanowiących źródło glutenu. Dlatego też, niniejszy produkt nie powinien być spożywany przez osoby zmagające się z problemem celiakii lub nietolerancji glutenu.

Opinie klientów