Surowe kakao w ziarnie, ziarna kakaowca cena, właściwości
Surowe kakao w ziarnie, ziarna kakaowca cena, właściwości

Surowe kakao w ziarnie 250g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAMadagaskar
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
Sprawdź ten produkt w EKOLOGICZNEJ odmianie
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

21,00 zł

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

Składniki: Kakao ziarno

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej

osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Z ziaren kakaowca produkuje się masło kakaowe, kakao i czekoladę. Można je jeść samodzielnie lub używać jako dodatek do słodkich deserów.


Film

Opis

Ziarna kakaowca to postać surowych orzechów kakaowca.
Kakaowiec to drzewo należące do rodziny zatwarowatych, pochodzące z Ameryki Południowej. Obecnie drzewa te są też uprawiane w obszarach okołorównikowych Azji i Afryki.

Ziarna kakaowca są poddawane procesowi fermentacji, co nadaje im brunatną barwę. Jednocześnie obróbka przebiega w niskich temperaturach, co pozwala zachować maksymalną ilość substancji odżywczych.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Opinie o produkcie: Surowe kakao w ziarnie 250g