info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Surowe kakao w proszku 250g cena, właściwości
Surowe kakao w proszku 250g cena, właściwości
Surowe kakao w proszku 250g cena, właściwości
Surowe kakao w proszku 250g cena, właściwości
Surowe kakao w proszku 250g cena, właściwości
Surowe kakao w proszku 250g cena, właściwości

Surowe kakao w proszku 250g

25,99 zł

Produkt niedostępny


- Wartości odżywcze

Składniki: Sproszkowany kuch kakaowy naturalny

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej

osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


- Zastosowanie

Składnik ciast, tortów, ciastek, czekolad, musów oraz napojów, podawanych na zimno i na ciepło.


- Materiały video


- Opis produktu

Kakao w proszku powstaje ze sproszkowanych nasion kakaowca. Ma zastosowanie w przygotowaniu wyrobów cukierniczych.

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAEkwador
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

Bezglutenowe ciasteczka goździkowe
PRZEPIS

Bezglutenowe ciasteczka goździkowe

Składniki:

- Około 150-160g mąki kasztanowej;
- Około 80-90g mąki kokosowej;
- Około 50g cukru trzcinowego;
- 100g masła sklarowanego;
- 1 łyżeczka zmielonych goździków;
- ½ łyżeczki cynamonu;
-1 łyżka kakao.

Sposób przygotowania:

Suche składniki przełóż do dużej miski, a następnie wymieszaj je przy pomocy łyżki;
W niewielkim rondelku rozgrzej masło klarowane, a następnie dodaj je do składników w misce;
Przy pomocy dłoni dokładnie wyrób ciasto tak, aby stanowiło zwartą i sprężystą masę;
Rozwałkuj ciasto na grubość około 0,5 centymetra;
Wytnij ciasteczka o dowolnym kształcie;
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i rozgrzej piekarnik do temperatury 180oC;
Piecz ciasteczka przez około 10-15 minut, aż się zarumienią.

Jeśli masz na to ochotę, do ciasteczek możesz również dodać pozbawione pestek wiśnie lub inne owoce letnie. Dzięki temu, ciastka nabiorą nieco słodszego smaku.